Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Φλαμένγκο του Περέιρα την 3η θέση, 4-2 με ανατροπή την Αλ Αχλί

Η Φλαμένγκο του Βίτορ Περέιρα κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, νικώντας στον μικρό τελικό με 4-2 την Αλ Αχλί.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Φλαμένγκο του Περέιρα την 3η θέση, 4-2 με ανατροπή την Αλ Αχλί

Την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων κατέκτησε η Φλαμένγκο.

Ο σύλλογος της Βραζιλίας νίκησε 4-2 την Αλ Αχλί στον μικρό τελικό της διοργάνωσης και μάλιστα με ανατροπή, σε ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη ματς που διεξήχθη στην πρωτεύουσα του Μαρόκου στο Ραμπάτ.

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα, ο οποίος στο παρελθόν είχε καθίσει και στον πάγκο του Ολυμπιακού, άνοιξε το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό της συνάντησης με το πέναλτι του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Η Αλ Αχλί έφτασε στην ισοφάριση στο 37’ με τον Αχμέντ Αμπντέλ Κάντερ, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε και το 2-1 της ανατροπής στο 60’. Η ομάδα της Αιγύπτου βέβαια, έμεινε με δέκα παίκτες μόλις εννέα λεπτά αργότερα (69’) λόγω αποβολής του Αμπντουλφατάχ.

Έτσι, η Φλαμένγκο εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και ως το φινάλε έφερε «τούμπα» το ματς, παίρνοντας τη νίκη και την τρίτη θέση. Ο Πέδρο στο 77’ έκανε το 2-2, πριν ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα με νέο πέναλτι στο 84’ γράψει το 2-3 της ανατροπής.

Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε στο 91’ ο Πέδρο και «σφράγισε» τη νίκη, βάζοντας παράλληλα «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Αλ Αχλί για ισοφάριση.

Σημειώνεται ότι απόψε (21.00) διεξάγεται ο μεγάλος τελικός του θεσμού, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να κοντράρεται με την Αλ Χιλάλ από τη Σαουδική Αραβία.