Σεισμός στην Τουρκία: Λίβερπουλ και Έβερτον στέκονται πλάι στους πληγέντες

Λίβερπουλ και Έβερτον πήραν την υπέροχη πρωτοβουλία να δημοπρατήσουν υπογεγραμμένες φανέλες των παικτών τους, με σκοπό να δωρήσουν τα χρήματα στους πληγέντες του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία.

Σεισμός στην Τουρκία: Λίβερπουλ και Έβερτον στέκονται πλάι στους πληγέντες

Λίβερπουλ και Έβερτον παραμερίζοντας την τεράστια αντιπαλότητα τους αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν σε μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία.

Τη ώρα που Τουρκία και Συρία βρίσκονται ακόμα υπό το σοκ του καταστροφικού σεισμού και των χιλιάδων νεκρών, οι δύο σύλλογοι με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό πως μετά τη λήξη του πολυαναμενόμενου μεταξύ τους ντέρμπι τη Δευτέρα (13/2), οι παίκτες τους θα υπογράψουν τις φανέλες που φόρεσαν έτσι ώστε να δημοπρατηθούν.

Το 100% των εσόδων της δημοπρασίας θα δοθεί στην Επιτροπή Έκτακτων Καταστροφών και από εκεί θα γίνει η διανομή του, με στόχο τη στήριξη όσων ατόμων και περιοχών έχουν πληγεί από τον σεισμό.

«Οι πάντες και στους δύο συλλόγους αισθάνονται βαθιά θλίψη από την καταστροφή και τη σημαντική απώλεια ανθρώπων, που έφερε ο σεισμός και το ποσό από την δημοπρασία θα βοηθήσει να μαζευτούν τα απαραίτητα υλικά αγαθά προς αυτούς που έχουν πληγεί. Πάνω από 22.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια των σεισμών, πολλοί έχουν τραυματιστεί ή αγνοούνται.

Νοσοκομεία και σχολεία είναι ανάμεσα στα κτίρια που έχουν καταστραφεί και με τις κακές καιρικές συνθήκες που αναγκάζονται να υποστούν οι δύο χώρες, η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αυξηθεί. Οι σκέψεις όλων στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ συνεχίζουν να είναι μαζί με όλους αυτούς που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό της Δευτέρας», ανέφερε η ανακοίνωση των δύο συλλόγων.