Coupe de France: Η Λιόν απέκλεισε στα πέναλτι τη Λιλ

Η Λιόν νίκησε 4-2 στα πέναλτι τη Λιλ μετά το ισόπαλο 2-2 της κανονικής διάρκειας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του θεσμού.

Coupe de France: Η Λιόν απέκλεισε στα πέναλτι τη Λιλ

Την παρουσία της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας εξασφάλισε η Λιόν.

Οι «λιονέ» νίκησαν στην έδρα τους 4-2 στα πέναλτι τη Λιλ μετά το ισόπαλο 2-2 της κανονικής διάρκειας για τη φάση των «16» και περιμένουν πλέον τον επόμενο αντίπαλό τους στη διοργάνωση.

Η Λιόν προηγήθηκε 2-0 στο παιχνίδι με τα τέρματα των Σερκί (8’) και Λακαζέτ (21’). Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Η Λιλ δεν κατέθεσε τα «όπλα» και αφού μείωσε στο 29’ με πέναλτι του Ντέιβιντ, έφτασε τελικά και στην ισοφάριση στο 64’ με τον Ζεγκρόβα για το 2-2.

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες και αμέσως μετά έλυσαν τις… διαφορές τους στα πέναλτι (σ. δεν υπήρξε παράταση), με τους «λιονέ» να παίρνουν τη νίκη με 4-2.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» κρίθηκε και το παιχνίδι της Ανζέ με τη Ναντ, αφού στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Η Ναντ ήταν τελικά αυτή που πέρασε στον επόμενο γύρο, νικώντας 4-2 στα πέναλτι την αντίπαλό της.

Πέραν τούτου, η Ροντέζ, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον αγώνα της κόντρα στην Οσέρ, καθώς την κέρδισε 3-2 και μάλιστα εκτός έδρας και εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο.

Εκεί θα βρίσκεται και η Τουλούζ, που επιβλήθηκε με τοπ ευρύ 3-1 της Ρεμς, όπως επίσης και η Γκρενόμπλ που πέρασε το εμπόδιο της Βιερζόν με 1-0.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16»
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (8/2)

Λιόν – Λιλ 2-2 κ.δ., 4-2 στα πέναλτι

Τουλούζ – Ρεμς 3-1

Βιερζόν – Γκρενόμπλ 0-1

Οσέρ – Ροντέζ 2-3

Παρί – Ανεσί 1-1 κ.δ., 5-6 στα πέναλτι

Ανζέ – Ναντ 1-1 κ.δ., 2-4 στα πέναλτι

22.10: Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (9/2)
22.00: Λοριάν – Λανς