Παράταση δέκα ημερών στη μεταγραφική περίοδο στην Τουρκία

Η μεταγραφική περίοδος στην Τουρκία παρατάθηκε γι' ακόμα δέκα ημέρες λόγω του φονικού σεισμού.

Παράταση δέκα ημερών στη μεταγραφική περίοδο στην Τουρκία

Η τουρκική ομοσπονδία είχε καταθέσει αίτημα στη FIFA για παράταση της μεταγραφικής περιόδου, η οποία ολοκληρωνόταν σήμερα (8/2) γι' ακόμα δέκα ημέρες λόγω του σεισμού.

Η παγκόσμια ομοσπονδία έδωσε την έγκριση της και όπως ανακοίνωση η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Τουρκίας η μεταγραφική περίοδος θα παραταθεί γι' ακόμα δέκα ημέρες και αιτία είναι εθνικό πένθος που υπάρχει στη χώρα μετά τον φονικό σεισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας:

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι επίσης δεσμευτικοί σε εθνικό επίπεδο, η δεύτερη περίοδος μεταγραφών της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023 για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχει οριστεί μεταξύ 12 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2023.

Ωστόσο, λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους για τα σεισμικά γεγονότα στη χώρα μας και της απόφασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε 10 περιοχές, η ομοσπονδία μας υπέβαλε επίσημο αίτημα στη FIFA στις 06.02.2023 και ζήτησε την παράταση της μεταγραφικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε. Στις διαπραγματεύσεις με τη FIFA λήφθηκε προφορική έγκριση για παράταση της μεταγραφικής περιόδου κατά δέκα ημέρες και είμαστε εν αναμονή της γραπτής έγκρισης όπως αναφέρεται στη σχετική διαδικασία»