Τουρκικό αίτημα για παράταση της μεταγραφικής περιόδου λόγω σεισμού αναμένεται ν' αποδεχθεί η FIFA!

H Παγκόσμια Συνοσμοσπονδία Πoδοσφαίρου έλαβε αίτημα από τους Τούρκους ιθύνοντες για παράταση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου στη γειτονική χώρα κι αναμένεται να το κάνει δεκτό

Τουρκικό αίτημα για παράταση της μεταγραφικής περιόδου λόγω σεισμού αναμένεται ν' αποδεχθεί η FIFA!

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία κι η εκατόμβη των θυμάτων (θεωρείται πλέον δεδομένο ότι θα είναι πενταψήφιο το νούμερο τους...) έχει αλλάξει την καθημερινότητα και τις προτεραιότητες στη γειτονική χώρα.

Έτσι η Τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία υπέβαλλε αίτημα παράτασης της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, κατά 10 ημέρες, στη FIFA και μάλιστα αναμένεται η Παγκόσμια Συνομοσπονδία να το κάνει δεκτό.

Το φετινό χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο στην Τουρκία άνοιξε στις 12 Ιανουαρίου 2023 και θα είναι ανοιχτό σίγουρα μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου (διάστημα 28 ημερών), ωστόσο οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα αλλάζουν τα δεδομένα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας από την παγκόσμια ομοσπονδία να υπάρξει μία παράταση, με τους ανθρώπους της FIFA να εγκρίνουν το αίτημα αυτό σε προφορικό επίπεδο και να αναμένεται πλέον και η γραπτή επικύρωσή του.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA για μεταγραφές ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι επίσης δεσμευτικοί σε εθνικό επίπεδο, η δεύτερη περίοδος μεταγραφών και εγγραφών της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023 για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές καθορίστηκε μεταξύ 12 Ιανουαρίου 2023 – 8 Φεβρουαρίου 2023, με μέγιστο διάστημα τις 28 ημέρες.

Ωστόσο, λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους μετά τους σεισμούς στη χώρα μας και της απόφασης κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε 10 επαρχίες, η ομοσπονδία μας έκανε επίσημη αίτηση στη FIFA στις 06.02.2023 όπου ζήτησε την παράταση της μεταγραφικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε.

Στις διαπραγματεύσεις με τη FIFA λήφθηκε προφορική έγκριση για την παράταση της μεταγραφής περίοδο δέκα ημερών και αναμένεται η γραπτή διαδικασία έγκρισης», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (8/2) η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.