Πέθανε ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών και έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο θρυλικός προπονητής Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς.

Πέθανε ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς

Ο Μπλάζεβιτς έδινε μακροχρόνια μάχη με μια κακοήθη ασθένεια, η οποία, δυστυχώς, έκανε μετάσταση. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του προστάτη το 2011, αλλά ο Μπλάζεβιτς καταπολέμησε την ασθένεια. Ένα χρόνο μετά, χειρουργήθηκε για μελάνωμα στο αρχικό στάδιο. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η ασθένεια επέστρεψε και δυστυχώς αυτή τη φορά ο Ćiro δεν αναδείχθηκε νικητής.

Ο Μπλάζεβιτς έκανε μια από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις στα μέσα Δεκεμβρίου του 2022, όταν έλαβε το βραβείο "Vladimir Beara" στο Ζάγκρεμπ για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της αθλητικής κουλτούρας και της κοινωνικής προσφοράς.

«Μαζευτήκατε πολλοί και μου κάνατε μεγάλη τιμή. Αλλά αυτή είναι η τελευταία μου ομιλία σε μια δημόσια συγκέντρωση. Τελείωσε. Δεν υπάρχει άλλο. Μετράω τις τελευταίες μέρες, το γνωρίζω», είπε τότε ο Ćiro. Μετά την παραλαβή του βραβείου, δεν είχε πλέον τη δύναμη για καμία κουβέντα με τα ΜΜΕ, κουβέντες που πάντα χαιρόταν και δεν αρνιόταν ποτέ.

Οι προπονητικές του ικανότητες και πάνω απ' όλα το χάρισμα της προσωπικότητάς του κέρδισαν θαυμαστές όπου κι αν δούλευε.

Στην τεράστια καριέρα του, έκανε και ένα πέρασμα από την Ελλάδα, όπου υπήρξε προπονητής του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-92.