Παγκόσμιο Kύπελλο Συλλόγων: «Mπαμ» οι Σαουδάραβες της Aλ Χιλάλ 3-2 την Φλαμένγκο και τελικός!

H Aλ Χιλάλ έγινε η πρώτη ομάδα από την Σαουδική Αραβία που προκρίθηκε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων αφού έκανε την μεγάλη έκπληξη κι επιβλήθηκε της Φλαμένγκο με 3-2 

Παγκόσμιο Kύπελλο Συλλόγων: «Mπαμ» οι Σαουδάραβες της Aλ Χιλάλ 3-2 την Φλαμένγκο και τελικός!

Iστορία έγραψε η Αλ Χιλάλ στην Tαγγέρη!

Στην πόλη του Μαρόκου οι Σαουδάραβες πέτυχαν την παρθενική τους πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, κάτι ανεπανάληπτο και συνολικά για το ποδόσφαιρο της ασιατικής χώρας!

Η Αλ Χιλάλ έκανε την έκπληξη και επιβλήθηκε με 3-2 της Φλαμένγκο στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Μαρόκο.

Οι πρωταθλητές Ασίας (2021) ανέτρεψαν τα προγνωστικά κόντρα στην κάτοχο του Kόπα Λιμπερταδόρες.

Η ομάδα του Ραμόν Ντίαθ εκμεταλλεύτηκε τα δύο πέναλτι υπέρ της και την κόκκινη εις βάρος των Βραζιλιάνων και έφτασε στην πολυπόθητη πρόκριση.

Μόλις στο 4' ο Σαλέμ αλ Νταουσάρι άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα πήραν την κατοχή της μπάλας κι ένα διαγώνιο του Πέντρο (20') έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ζέρσον υπέπεσε σε νέο πέναλτι και αποβλήθηκε. Ο Αλ Νταουσάρι από την άσπρη βούλα δεν λάθεψε εκ νέου...

Στο 2ο μέρος οι Σαουδάραβες ισορρόπησαν την κατοχή και στο 70' βρήκαν νέο γκολ με τον Λουσιάνο Βιέτο. Η πρόκριση ήταν δική τους παρά τη μείωση στις καθυστερήσεις (91') από το δεύτερο γκολ του Πέντρο.

Πλέον, η Αλ Χιλάλ περιμένει το νικητή του Αλ Αχλί - Ρεάλ Mαδρίτης, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη για να μάθει τον αντίπαλο της στον τελικό (11/02)