Κυριακόπουλος: «H Μπολόνια αξίζει να παίζει στην Ευρώπη, είδωλο μου ο Μαρσέλο»

Η Μπολόνια παρουσίασε την Πέμπτη (2/2) τον Γιώργο Κυριακόπουλο, με τον Έλληνα μπακ στις πρώτες του δηλώσεις να θέτει ως πρώτο στόχο την έξοδο του ιταλικού συλλόγου στην Ευρώπη.  

Κυριακόπουλος:  «H Μπολόνια αξίζει να παίζει στην Ευρώπη, είδωλο μου ο Μαρσέλο»

Η Μπολόνια ήρθε σε συμφωνία με την Σασουόλο την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου και απέκτησε τον Γιώργο Κυριακόπουλο με την μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι, συν οψιόν αγοράς.

Ο 26χρονος Έλληνας μπακ παρουσιάστηκε την Πέμπτη (2/2) και προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις με την φανέλα της Μπολόνια, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ενθουσιασμό του για την νέα σελίδα στην καριέρα του, στους στόχους που έχει θέσει με τον ιταλικό σύλλογο, αλλά και στο έιδωλο του.. Μαρσέλο.

«Με την Μπολόνια μιλάμε από τον Δεκέμβριο, ήταν μια ιδιαίτερη και περίπλοκη διαπραγμάτευση. Στο τέλος συμφωνήσαμε και είμαι ευτυχισμένος. Δεν συνέβη κάτι με την Σασουόλο, έχουμε πάντα μία εξαιρετική σχέση.

Είμαι έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης και είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει η Μπολόνια. ΠΙστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω άμεσα την ομάδα, επειδή ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού μου.

Μου αρέσει να επιτίθεμαι, είμαι ακραίος που βοηθάει σε αυτό το κομμάτι. Μπορώ να παίξω και ως εξτρέμ.. Πάντα έπαιζα ως μπακ αλλά και στην Ελλάδα ανέβαινα πιο ψηλά και έχω μάθει τη θέση.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μου και πιστεύω ότι μπορώ να τα βγάλω και εδώ. Ο Τιάγκο Μότα θα αποφασίσει, δεν έχουμε μιλήσει ακόμα για τη θέση μου αλλά θα το κάνουμε σίγουρα μέσα στην εβδομάδα», ανέφερε αρχικά ο Κυριακόπουλος και πρόσθεσε:

«Μίλησα με τον Λυκογιάννη πριν έρθω, μου είπε πως η Μπολόνια είναι ένα φανταστικό σύνολο αλλά με εκείνον έχουμε μία προσωπική σχέση και εκτός γηπέδου, είναι φίλος μου.

Θα έχουμε έναν επαγγελματικό συναγωνισμό και μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Η διοίκηση και η ομάδα της Μπολόνια οφείλουν να στοχεύουν ψηλά επειδή η Μπολόνια αξίζει να να παίζει στην Ευρώπη για την ιστορία που έχει.

Στην Σασουόλο αυτά τα 3,5 χρόνια κάναμε δύο εκπληκτικές σεζόν με τον Ντε Τζέρμπι αλλά χωρίς να καταφέρουμε να πάμε στην Ευρώπη. Τώρα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Όσον αφορά στον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, ο Κυριακόπουλος δήλωσε πως «τον ευχαριστώ για πάντα επειδή με διάλεξε αλλά και για τον τρόπο που με έκανε να δουλέψω», ενώ κληθείς να αποκαλύψει το είδωλό του είπε πως «στη θέση μου είναι ο Μαρσέλο όταν ήταν στην Ρεάλ»