Μαντί Καμαρά: «Ποτέ δεν ξεχνώ τον Ολυμπιακό»

Τι δήλωσε ο Μαντί Καμαρά για τον Ολυμπιακό και την Ρόμα, αλλά και η αποθέωσή του για τον Φορτούνη, τον Εμβιλά και άλλους πρώην συμπαίκτες του. 

Μαντί Καμαρά: «Ποτέ δεν ξεχνώ τον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της NOVA παραχώρησε ο Μαντί Καμαρά και μίλησε τόσο για την παρουσία του την Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο όσο και για την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ευχαρίστησε τον κόσμο και τον σύλλογο και αναφέρθηκε σε παλιούς συμπαίκτες του, όπως και στην τωρινή εικόνα της ελληνικής ομάδας.

Η συνέντευξη του άσου από την Γουινέα στo novasports.gr:

Μίλησε μας αρχικά για τη νέα σου ζωή στην Ιταλία και τη Ρόμα:

«Ειλικρινά μου αρέσει πολύ η χώρα, νιώθω πολύ άνετα. Είναι μια σπουδαία χώρα και μια πόλη που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Είναι μια καλή αλλαγή για μένα η Ρόμα είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Είναι ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, νιώθω σπουδαία, οι άνθρωποι του συλλόγου με υποδέχτηκαν θερμά, όλα είναι απίθανα».

Πως είναι η συνεργασία σου με τον Ζοσέ Μουρίνιο;

«Δε θα έλεγα πως το πρωτάθλημα έχει τεράστια ποιοτική διαφορά σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι πως οι ομάδες σκέπτονται επιθετικά εξ ου και τα πολλά γκολ. Με αυτόν τον προπονητή μαθαίνω πράγματα σταδιακά, προσπαθώ να βελτιωθώ στο τακτικό κομμάτι και σιγά σιγά τα καταφέρνω. Έχω προοδεύσει σ΄αυτό το υψηλό επίπεδο. Όταν είχα πρωτοέρθει ο Μουρίνιο και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι του συλλόγου, με υποδέχτηκαν με πολύ όμορφο και ζεστό τρόπο. Με έκαναν να νιώσω νιώσω οικεία. Ο προπονητής μου είπε: «Ξέρω πως η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν και η καλύτερη σου και θα ήθελα ερχόμενος εδώ να μου αποδείξεις αυτά που είχαμε δει σε προηγούμενες σεζόν. Γνωρίζω γιατί είσαι ικανός και μπορώ να σε περιμένω».

Έχεις διαφορετικό ρόλο στο γήπεδο σε σχέση με τον Ολυμπιακό;

«Υπάρχει μια τακτική διαφορά σε σχέση Ολυμπιακού και Ρόμα σχετικά με το δικό μου ρόλο. Ο Πέδρο Μαρτίνς μου έδινε περισσότερη ελευθερία στο παιχνίδι. Με τον Μουρίνιο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Μαρτίνς μου ζητούσε να πάρω πρώτος την μπάλα και να καθορίσω την κατάσταση στον χώρο του κέντρου. Επίσης ήθελε να προωθούμαι και να έχω περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο Μουρίνιο όλοι γνωρίουν πως είναι σαν προπονητής. Γνωρίζουν τη φιλοσοφία του. Μου ζητάει να είμαι πιο πίσω στο γήπεδο. Για παράδειγμα στον Ολυμπιακό όταν υπήρχε ο Φορτούνης, εκείνος ήταν ο δημιουργός ενώ όταν έλειπε ο Φορτούνης, αναλαμβάναμε αυτόν τον ρόλο, εγώ, ο Εμβιλά και ο Μπουχαλάκης. Έτσι έπαιρνα περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά. Ειδικά όταν χάναμε την μπάλα, ήμουν πρώτος στην άμεση ανάκτηση και μαζί με τον Κώστα κοιτούσαμε να δημιουργήσουμε απειλή. Εδώ η κατάσταση είναι διαφορετική. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Πελεγκρίνι, ο Ντιμπάλα, ο Τζανιόλο, δηλαδή πρωτοκλασάτοι επιθετικογενείς παίκτες. Όπως κάναμε με τον Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, έτσι κι εδώ πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο. Απλά εδώ υπάρχει περισσότερη τακτική.

Μίλησες με τον Τοροσίδη πριν υπογράψεις στη Ρόμα;

Ναι μίλησα! Μου είπε: «Είναι δύσκολο να παίξεις στο ιταλικό πρωτάθλημα, όμως διαθέτεις τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να πετύχεις στη Serie A. Θα πρέπει να γίνεις πνευματικά πιο σκληρός». Η τελευταία μου χρονιά στον Ολυμπιακό είχε μπόλικη πολεμική. Αυτό με επηρέασε, δεν ξέρω ποιος έλεγε αλήθεια. Ο σύλλογος ή οι εκπρόσωποι μου. Όπως όλοι γνωρίζετε είχα αλλάξει δύο φορές μάνατζερ. Τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο. Ο Τόρο μου είπε πως έχω την ικανότητα να ξεχωρίσω σε ένα τοπ πρωτάθλημα όπως η Αγγλία. Συγκεκριμένα μου είπε: Αν τα πας καλά στη Ρόμα, που πιστεύω ότι μπορείς να είσαι φανταστικός, θα μπορέσεις ν αποδείξεις την αξία σου. Όταν στα λέει αυτά κάποιος όπως ο Τοροσίδης είναι μεγάλο κίνητρο, ειδικά όταν σου λέει πως μπορείς να πετύχεις το σέβεσαι απόλυτα».

Ποιο ματς θυμάσαι περισσότερο με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Με τη Μίλαν για το Europa League ήταν το πιο συναισθηματικό ματς, αλλά ξεχωρίζω και ένα με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Είναι το ματς απ’ τον Φεβρουάριο του 2019. Χάναμε 1-0, σκόραρε ο Φορτούνης και σκόραρα κι εγώ και τελικά κερδίσαμε 4-1. Θυμάμαι καλά εκείνο το παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε πετύχει γκολ πολύ νωρίς. Εμείς δεν είχαμε μπει δυνατά στο παιχνίδι. Όπως γνωρίζετε στον Ολυμπιακό υπάρχει τεράστια πίεση. Κάποια στιγμή οι φίλαθλοι μας αποδοκίμασαν, γιατί όπως ξέρετε είναι απαράδεκτο για τον Ολυμπιακό να ηττηθεί εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ. Δεν έπρεπε να χάσουμε. Σ’ εκείνο το ματς μετά τη δική μου ισοφάριση, τα πάντα άλλαξαν. Αυτό το γκολ μου μας άνοιξε τον δρόμο της επιστροφής στη νίκη. Βέβαια θυμάμαι πως ο Φορτούνης ήταν εξαιρετικός. Όταν έχεις συμπαίκτες σαν τον Φορτούνη και τον Γκιλιέρμε, η ζωή σου είναι πιο εύκολη. Με την ποιότητα τα έκαναν όλα πιο απλά. Και κάπως έτσι φτάσαμε στην πολυπόθητη νίκη».

Είναι ο Φορτούνης ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες;

«Μέχρι στιγμής στην καριέρα μου η ψήφος μου πηγαίνει στον Φορτούνη. Αλλά πλέον συνεργάζομαι με τον Ντιμπάλα, τον Πελεγκρίνι και άλλους. Σε επίπεδο ταλέντου οι δύο καλύτεροι παίκτες είναι ο Φορτούνης και ο Λορέντσο Πελεγκρίνι, αλλά θα ξεχωρίσω κι άλλους όπως ο Ντιμπάλα, ο Γιάν Εμβιλά, ο Γιλιέρμε και ο Ποντένσε».

Τι έμαθες απ’ τον Γιαν Εμβιλά;

«Μιλάμε συχνά. Σε επίπεδο νοοτροπίας με βοήθησε πολύ. Με βοήθησε στο πνευματικό κομμάτι. Με το που ήρθε στην ομάδα μου είπε πως είμαι ικανός για καλύτερα πράγματα. Αυτό με απελευθέρωσε. Είναι κάτι που με βοήθησε στην ψυχική μου κατάσταση. Σε επίπεδο τακτικής μου έδινε ελευθερία, όταν χάναμε την μπάλα ήταν εκεί για να με βοηθήσει, όπως βέβαια και ο Γκιλιέρμε. Με τον Γκιλιέρμε είχα περισσότερη ελευθερία κινήσεων γιατί του άρεσε να έχει την μπάλα στα πόδια του και μου ζητούσε να είμαι διαθέσιμος στον χώρο. Ο Εμβιλά δίνει περισσότερη βάση στο πνευματικό κομμάτι και όταν έχεις έναν τέτοιον συμπαίκτη, αυτό σου δίνει κίνητρο ν ασχοληθείς κι εσύ με το πνευματικό κομμάτι κι έτσι προόδευσα σ’ αυτόν τον τομέα».

Σε ποιον θα ήθελες να πεις ευχαριστώ στον Ολυμπιακό;

«Στον Ολυμπιακό συνολικά!»

Θα θέλαμε ένα μήνυμα για τους φίλους της ομάδας.

«Σας χαιρετώ, σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Χάρη σε εσάς έγινα ο παίκτης που είμαι τώρα και ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να παίζω σ έναν σύλλογο όπως η Ρόμα. Δεν θα ξεχάσω τον Ολυμπιακό, μου κάνατε πολύ καλό ατομικά και οικογενειακά. Σας εύχομαι μεγάλη ευτυχία. Ελπίζω να κατακτήσετε όλους τους τίτλους όπως στο παρελθόν. Καλή τύχη στους αγώνες σας»!

Φέτος πρόλαβες ν’ αγωνιστείς σε τρία ματς του Ολυμπιακού. Παρακολουθείς τα παιχνίδια του Ολυμπιακού;

«Βλέπω συνέχεια τον Ολυμπιακό. Στην αρχή η κατάσταση ήταν περίπλοκη γιατί υπήρχαν πολλοί ποδοσφαιριστές απ’ την προηγούμενη σεζόν. Δεν ήταν κάτι ξεκάθαρο γιατί υπήρξαν αλλαγές προπονητών και όλο αυτό δυσκόλευε την κατάσταση στην ομοιογένεια της ομάδας. Άρα η εκκίνηση που έκανε ήταν φυσιολογική, τώρα όμως που έχουν έναν προπονητή και δουλεύουν μ’ αυτόν φαινεται πως υπάρχει βελτίωση. Χάρηκα πολύ για την επιστροφή του Φορτούνη. Μαζί με τους Μπακαμπού, Εμβιλά και Ελ αραμπί η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά και θεωρώ πως στην επόμενη σεζόν θ’ αγωνιστεί ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ».