«Ο Λάτο θα πάει στην ομάδα που θα αναλάβει ο Γκατούζο»

Η απόλυση του Τζενάρο Γκατούζο από την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια «κλείδωσε» και την αποχώρηση του Τόνι Λάτο από την ισπανική ομάδα.

«Ο Λάτο θα πάει στην ομάδα που θα αναλάβει ο Γκατούζο»

Ο Τόνι Λάτο απασχόλησε πολύ τον Ολυμπιακό και μάλιστα είχε φτάσει πολύ κοντά στο να γίνει η μεταγραφή του μπακ της Βαλένθια. Ο λόγος που… κόλλησε αυτή η ιστορία ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος άσκησε βέτο και δεν ήθελε να φύγει ο ποδοσφαιριστής.

Ο Ιταλός τεχνικός μάλιστα είχε ζητήσει από τη διοίκηση της Βαλένθια να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ισπανού μπακ και να τον κρατήσει στην ομάδα. Εκεί ήρθε και σε ρήξη με τους διοικούντες την ομάδα.

Του δόθηκε η υπόσχεση πως θα μείνει ο Λάτο, αλλά στην πράξη η πρόταση που έγινε στον παίκτη ήταν σαν να του άνοιγαν την πόρτα της εξόδου. Ο Γκατούζο θεωρούσε πολύ σημαντικό για την ομάδα του τον ποδοσφαιριστή και γι' αυτό επέμενε στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον Λάτο, ενώ και ο ίδιος ήθελε να παίξει στην ομάδα του Πειραιά, αλλά η μεταγραφική στασιμότητα των «νυχτερίδων» έβαλε στον… πάγο τη μεταγραφή. Στην Ισπανία τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως μετά την αποχώρηση του Γκατούζο, ο παίκτης είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από τη Βαλένθια το καλοκαίρι και μάλιστα όπως τονίζουν οι Ίβηρες θέλει να πάει στην ομάδα που θα προπονεί ο Ιταλός.