Γκατούζο: Παρελθόν από την Βαλένθια

Η Βαλένθια απέλυσε τον Τζενάρο Γκατούζο από την τεχνική της ηγεσία, μετά την ήττα με 1-0 από την Ρεάλ Βαγιαδολίδ την Κυριακή (29/1).

Γκατούζο: Παρελθόν από την Βαλένθια

Ο Τζενάρο Γκατούζο είχε αναλάβει την Βαλένθια μόλις το περασμένο καλοκαίρι, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της La Liga. Όμως ο 45χρονος δεν μπόρεσε να αποτρέψει την αγωνιστική κατάπτωση της Βαλένθια, η οποία ήταν πρόδηλη τα τελευταία χρόνια.

Αφού τερμάτισε στην ένατη θέση πέρυσι, ο Γκατούζο αφήνει την Βαλένθια με τον σύλλογο στη 14η θέση του πίνακα, έχοντας κερδίσει μόλις πέντε αγώνες πρωταθλήματος από τους πρώτους 18 που βρέθηκε στον πάγκο της.

Η Βαλένθια επιβεβαίωσε την είδηση την Δευτέρα (30/1) με μια σύντομη ανακοίνωση που έγραφε "Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον προπονητή για την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά του κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών που ήταν υπεύθυνος της πρώτης ομάδας και του εύχεται καλή τύχη για το μέλλον".

Ο Βόρο Γκονζάλεζ θα αναλάβει τα καθήκοντα της πρώτης ομάδας μετά την αποχώρηση του Γκατούζο. Σημειωτέον, αυτή θα είναι η όγδοη θητεία του ως υπηρεσιακός προπονητής στην ομάδα.

Η Βαλένθια αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης την Πέμπτη (2/2) στο επόμενο παιχνίδι της.