Copa America: Θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το 2024

Η FIFA αποφάσισε να διεξαχθεί το Copa America του 2024 στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή ομάδων από την Κεντρική και τη Βόρεια Αμερική

Copa America: Θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ το 2024

Το Copa America του 2024 θα φιλοξενηθεί στις ΗΠΑ, μετά από σχετική απόφαση της FIFA και μάλιστα δεν θα περιέχει ομάδες μόνο από τη Λατινική Αμερική, καθώς θα λάβουν έξι ομάδες από την Κεντρική και τη Βόρεια.

Η πρόταση είχε κατατεθεί από τα τέλη του 2022, αλλά πλέον με κάθε επισημότητα είναι σίγουρο πως οι ΗΠΑ πριν φιλοξενήσουν, μαζί με τον Καναδά, το Μουντιάλ του 2026, θα αναλάβουν τη διοργάνωση και του Copa America το 2024.

Έτσι θα έχουν και μια καλή ευκαιρία να τεστάρουν τις υποδομές τους ενόψει του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ακόμα μια σημαντική διαφοροποίηση σχετικά με τη συγκεκριμένη έκδοση της διοργάνωσης πάντως, αφορά και το γεγονός πως θα συμμετάσχουν και έξι χώρες από την CONCACAF, τη συνομοσπονδία Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής, οι οποίες θα πλαισιώσουν αυτές της Λατινικής Αμερικής, δηλαδή της CONMEBOL.

Συνολικά, 16 θα είναι ομάδες που θα παλέψουν για το τρόπαιο, ενώ θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων.

Οι έξι χώρες της CONCACAF θα προκύψουν μέσα από το Nations League της, ενώ μέρος της συμφωνίας των συνομοσπονδιών αποτελεί και η θέσπιση ενός νέου τουρνουά συλλόγων με ομάδες και των δύο.