Τζόκοβιτς: «Ο Στέφανος είναι σε εξαιρετική κατάσταση» (vid)

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, την περσινή του περιπέτεια στην Αυστραλία αλλά και τον... Βλάντιμιρ  Πούτιν μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τζόκοβιτς: «Ο Στέφανος είναι σε εξαιρετική κατάσταση» (vid)

O Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για την περσινή του περιπέτεια στην Αυστραλία, αλλά και για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τον πατέρα του και τους υποστηρικτές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Τσιτσιπάς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, είναι σε μεγάλη φόρμα και παίζει το καλύτερό του τένις αυτή τη στιγμή», είπε ο Σέρβος στη συνέντευξη Τύπου.

«Είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλο κίνητρο για να κατακτήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο του. Ξέρω το παιχνίδι του πολύ καλά, ξέρει και αυτός το δικό μου. Έχουμε παίξει αρκετές φορές σε διαφορετικές επιφάνειες. Παίξαμε και στον τελικό στο Roland Garros πριν από μερικά χρόνια. Ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω».

Για την περσινή περιπέτειά του και την απέλασή του από την Αυστραλία ο Τζόκοβιτς τόνισε:

«Το έχω ξεπεράσει. Φυσικά τα αισθήματα ήταν διαφορετικά μετά από όσα έγιναν πέρυσι. Δεν κρατάω κακίες, μου αρέσει να παίζω στην Αυστραλία. Αυτό με βοήθησε να νιώσω άνετος και να παίξω καλά. Κέρδισα στην Αδελαΐδα, είμαι στον τελικό εδώ. Δεν έχω χάσει ματς τις τελευταίες εβδομάδες στην Αυστραλία. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και παίζω τόσο καλά».

Όσο για το θέμα με τον πατέρα του ο 9 φορές πρωταθλητής στο Australian Open δήλωσε:

«Μετά από κάθε ματς ο πατέρας μου συναντάει τους φαν μου για να τους ευχαριστήσει για τη στήριξη, για να βγάλει φωτογραφίες. Έβγαλε τη φωτογραφία περνώντας από εκεί. Άκουσα τι είπε στο βίντεο. Δυστυχώς κάποια ΜΜΕ το μετέφρασαν λάθος».

«Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση να υποστηρίξει πρωτοβουλίες πολέμου ή κάτι ανάλογο. Δεν είναι ευχάριστο να το περνάω αυτό μετά από όσα συνέβησαν πέρυσι. Δεν είναι κάτι που χρειάζομαι. Ελπίζω να το αφήσει πίσω του ο κόσμος».

«Δεν μπορώ να είμαι εκνευρισμένος μαζί του, διότι μπορώ να πω ότι δεν έφταιγε εκείνος. Πήγε να πανηγυρίσει με τους φαν μου και αυτό είναι. Μετά από αυτό και βέβαια αισθάνθηκε άσχημα γιατί ήξερε ότι θα έχει επίπτωση σε μένα, αυτή η πίεση από τα ΜΜΕ τις τελευταίες 48 ώρες. Αλλά έτσι είναι, πρέπει να το αποδεχτείς και να προχωρήσεις».