Mπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0: Γαλλικό «κλειδί» πρόκρισης στην 4αδα του Copa del Rey ο Ντεμπελέ!

Ένα γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ στο 52ο λεπτό λύγισε την μαχητική Ρεάλ Σοσιεδάδ που, παρότι έπαιζε με 10 από το 40' λόγω αποβολής του Μέντεθ έφτασαε κάμποσες φορές κοντά στην ισοφάριση με τον Τερ Στέγκεν να εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey

Mπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0: Γαλλικό «κλειδί» πρόκρισης στην 4αδα του Copa del Rey ο Ντεμπελέ!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα επικρατώντας 1-0 της Ρεάλ Σοσιεδάδ η οποία όχι μόνο ήταν ανταγωνιστική, αλλά απείλησε με αποκλεισμό τους Καταλανούς μέσα στη Βαρκελώνη, παρότι από το 40ο λεπτό έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Μπράις Μέντεθ.

Το ματς ξεκίνησε με την ομάδα του Tσάβι στο προσκήνιο αλλά ήταν «φλύαρη» με τον Koυντέ να χάνει το ...άχαστο και το δοκάρι να την γλιτώνει στο ημίωρο από βολίδα του Κούμπο!

Δέκα λεπτά μετά η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν έμεινε με 10 (μέσω VAR για μαρκάρισμα με τις τάπες στον Μπούσκετς) και στο 52ο ο Ντεμπελέ από τα πλάγια ...τρύπησε τον Ρεμίρο για το μοναδικό τέρμα του αγώνα.

Ωστόσο η αδυναμία των γηπεδούχων να «τελειώσουν» το ματς έδωσε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους με τον Σόρλοθ να χάνει το ...άχαστο από το ένα μέτρο και τον Τερ Σέγκεν να σταματά τους Ολασαγκάστι και Ναβάρο σωτήρια.

Ενδιάμεσα ο Γκάβι είχε ισοφαρίσει τα δοκάρια (68') με το ματς να έχει σασπένς μέχρι τέλους..

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (90’+1’ Μάρκος Αλόνσο), Μπάλντε (77’ Ραφίνια) – Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (77’ λ. τρ. Κεσιέ) – Ντεμπελέ (85’ Φατί), Λεβαντόφσκι, Γκάβι.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Ελουστόντο, Θουμπελδία, Λενορμάν, Ρίκο (46’ Αϊέν) – Μπράις Μέντεθ, Θουμπιμέντι, Ογιαρθάμπαλ (46’ Μπαρενετσέα) – Κούμπο (78’ Ρόμπερτ Ναβάρο), Σόρλοθ (87’ Κάρλος Φερνάντεθ), Μαρίν (78’ λ. τρ. Ολασαγάστι).