Δύο ευρωπαϊκοί τελικοί στην Ελλάδα! Super Cup στο Καραϊσκάκη και Conference στην Opap Arena

Το φετινό ευρωπαϊκό Super Cup αναμένεται να διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ ο τελικός του Conference της σεζόν 2023-2024 θα φιλοξενηθεί στην Opap Arena.

Δύο ευρωπαϊκοί τελικοί στην Ελλάδα! Super Cup στο Καραϊσκάκη και Conference στην Opap Arena

Σπουδαία νέα προέκυψαν για την Ελλάδα από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Συγκεκριμένα το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2023 ανάμεσα στoν κάτοχο του Champions League και αυτόν του Europa League.

Ο φετινός τελικός του Super Cup ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Καζάν, αλλά λόγω της τιμωρίας της Ρωσίας εξαιτίας του πολέμου με την Ουκρανία το ματς δεν θα διεξαχθεί στην «Ak Bars Arena».

Δεν τέθηκε θέμα υποψηφιοτήτων και η UEFA κλήθηκε να λύσει το θέμα και να επιλέξει που θα γίνει ο τελικός. Έτσι ήταν καθαρά θέμα της ομοσπονδίας, η οποία επέλεξε να γίνει το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το ανακοίνωσε επίσημα στο twitter της.

Η UEFA είχε να επιλέξει ανάμεσα σε γήπεδο στη Γερμανία και σε διαθέσιμο γήπεδο στην Ελβετία. Ένα ακόμα κριτήριο ήταν να βρεθεί γήπεδο σε προσιτή χώρα προδιαγραφών Super Cup που να έχει δοκιμαστεί σε αγώνες υψηλού επιπέδου. Με αυτό το κριτήριο επιλέχθηκε στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά στον τελικό του Conference League για τη σεζόν 2023-2024 οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά. Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί από την ομοσπονδία τον Απρίλιο, παραμονή του συνεδρίου της UEFA.

Από την πλευρά της η ομοσπονδία δείχνει μία καλή διάθεση απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη διεξαγωγή δύο ευρωπαϊκών τελικών σε δύο χρόνια.