Σάλκε-Λειψία 1-6: Τη διέλυσε με... Όλμο και πέρασε δεύτερη

Πολύ άνετη εκτός έδρας επικράτηση της Λειψίας επί της ουραγού Σάλκε με 6-1 και πέρασε προσωρινά δεύτερη στους τρεις βαθμούς πίσω από την Μπάγερν. Τρομερός ο Ντάνι Όλμο με γκολ και δύο ασίστ. 

Σάλκε-Λειψία 1-6: Τη διέλυσε με... Όλμο και πέρασε δεύτερη

Αφεντικό από την αρχή ήταν η Λειψία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σάλκε στην Veltins Arena και η επικράτησή της ήταν επιβλητική με 6-1, καθαρίζοντας το ματς από τα πρώτα λεπτά και με καρέ τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο.

Η Λειψία στο ξεκίνημα της 17ης αγωνιστικής στην Bundesliga έχει τώρα διαφορά τριών βαθμών από την πρωτοπόρο Μπάγερν που στις 21.30 υποδέχεται την Κολονία. Πέρασε, όμως, δεύτερη περιμένοντας τα αποτελέσματα της Άιντραχτ, της Ουνιόν και της Φράιμπουργκ που είναι τώρα δύο βαθμούς πιο κάτω.

Σαρωτική στο πρώτο μέρος και με τον Αντρέ Σίλβα να σκοράρει δύο φορές (7' και 44') η Λειψία πέτυχε τέσσερα τέρματα και διέλυσε κάθε πλάνο των γηπεδούχων. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει στο 15' ο Χένρικς και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βέρνερ. Δύο ασίστ είχε ο Ντάνι Όλμο, ο οποίος ήταν μάλιστα αυτός που έβαλε προς το τέλος του αγώνα (83') το πέμπτο γκολ της ομάδας του, ενώ στο σκορ έκλεισε στο 90' ο Πόουλσεν.

Η Σάλκε μείωσε στο 56' με τον Κοζούκι, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο και πλέον η θέση της έγινε ακόμη πιο δύσκολη, τελευταία με πέντε βαθμούς λιγότερους από την 17η Χέρτα.