Έριξε «τριάρα» ο Άγιαξ

Η ομάδα του Άμστερνταμ επιβεβαίωσε την πολύ καλή της αγωνιστική κατάσταση ενόψει του ματς με την ΑΕΚ νικώντας με 3-0 τη Γκρόνιγκεν.

Έριξε «τριάρα» ο Άγιαξ

Επίδειξη δύναμης, με 3-0, απέναντι στην προτελευταία της βαθμολογίας του ολλανδικού πρωταθλήματος, Γκρόνινγκεν, έκανε ο πρώτος αντίπαλος της ΑΕΚ, στη φάση των ομίλων του Champions League, Άγιαξ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Άμστερνταμ ήταν ο Κλάας Γιάν Χούντελααρ, που πέτυχε δύο γκολ φτάνοντας ήδη τα 10 προσωπικά στη σεζόν, το πρώτο από το σημείο του πέναλτι στο 18΄ και το δεύτερο στο 66΄. Ο Ντούσαν Τάντις τριπλασίασε τα τέρματα του Άγιαξ στο 77ο λεπτό. Ακυρώθηκε γκολ του Άγιαξ από τον Ταλιαφίκο μέσω VAR.

Ο Άγιαξ μετρά 13 βαθμούς σε 5 αγωνιστικές στην Eredivisie και απέχει 2 βαθμούς από την κορυφή και την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν (15β.). Η Γκρόνινγκεν με 3 βαθμούς σε 5 ματς βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η σύνθεση του Άγιαξ: Ονανά - Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο - Σούνε (77’ Αϊτινγκ), Ζίγες (88' Λαμπιάντ), Ντε Γιονγκ - Νέρες, Τάντιτς (79’ Φαν ντε Μπέικ), Χούντελααρ

Σε αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής στο ολλανδικό πρωτάθλημα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ντεν Χάαγκ-Αϊντχόφεν 0-7

Αγιαξ-Γκρόνινγκεν 3-0

Ντε Γκράαφσαπ-Φένλο 1-2

Βίλεμ-Εξέλσιορ 2-2

Αλκμααρ-Φέγενορντ 16/9

Χέρενφεν-Αλμέλο 16/9

Ουτρέχτη-Εμεν 16/9

Μπρέντα-Φορτούνα Σιτάρντ 16/9

Τσβόλε-Φίτεσε 16/9