Γένοβα: Πάνδημος θρήνος με χιλιάδες κόσμου να αποχαιρετούν τον Bιάλι...

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στη Γένοβα για να αποχαιρετήσουν τον Τζιανλούκα Βιάλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Γένοβα: Πάνδημος θρήνος με χιλιάδες κόσμου να αποχαιρετούν τον Bιάλι...

Η Γένοβα αποχαιρέτησε με πάνδημο θρήνο ένα άξιο (ποδοσφαιρικά...) τέκνο.

Τον Τζιανλούκα Βιάλι.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην εκκλησιαστική λειτουργία στην πρωτεύουσα της Λιγκούρια για να αποχαιρετήσουν τον Ιταλό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Η απώλεια του συγκίνησε όλη τη γειτονική χώρα αλλά ειδικά το μεγάλο λιμάνι του Ιταλικού βορρά.

Άλλωστε επί χρόνια είχε αγωνιστεί στην καλύτερη Σαμπντόρια όλων των εποχών με την οποία κατάφερε μεταξύ άλλων να κατακτήσει ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, καθώς και τρία Κύπελλα Ιταλίας, ενώ έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1992).

Περίπου δυο εβδομάδες μετά τον θάνατό του, η πόλη αποφάσισε να τον τιμήσει με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο! Συγκεκριμένα χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν για μια ξεχωριστή εκκλησιαστική λειτουργία προς τιμήν του Ιταλού θρύλου, με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές όπως οι Ντοσένα και Μπονέτι να δίνουν το παρών στην τελετή.

Η παρουσία του κόσμου μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που η ουρά έφτανε μέχρι τους δρόμους έξω από την εκκλησία, με πολλούς να δίνουν μια.. οπαδική νότα στη λειτουργία με σημαίες, καπνογόνα και συνθήματα.

Στον... χαμό που προκλήθηκε συμμετείχε και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το οποίο φωταγώγησε το δημαρχιακό μέγαρο με τη φιγούρα του Ιταλού και το μήνυμα «Αντίο Τζιανλούκα», αποχαιρετώντας έναν θρύλο που συνδέθηκε όσο λίγοι με την πόλη της Γένοβας.