Times: Θα ανακοινώνονται στο γήπεδο με μικρόφωνο οι αποφάσεις του VAR

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα δοκιμαστεί να ανακοινώνονται οι αποφάσεις του VAR και στο γήπεδο με μικρόφωνο.

Times: Θα ανακοινώνονται στο γήπεδο με μικρόφωνο οι αποφάσεις του VAR

Μέχρι πρότινος ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν οι θεατές την απόφαση του διαιτητή, όταν συμβουλευόταν το VAR, ήταν να παρακολουθούν τις κινήσεις των χεριών του, περιμένοντας να δείξει την απόφασή του μετά τη χαρακτηριστική κίνηση για την οθόνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η IFAB συμφώνησε να δοκιμαστεί στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (1-11 Φεβρουαρίου στο Μαρόκο) η ανακοίνωση των αποφάσεων μέσω μικροφώνου, όταν ο διαιτητής συμβουλεύεται το VAR.

Από την άλλη μεριά, η πρόταση της Premier League να εισαχθεί ως μέτρο προστασίας για τους παίκτες η προσωρινή αλλαγή, όταν κάποιος τραυματίζεται στο κεφάλι την ώρα του αγώνα, αλλά και η πρόταση για καθιέρωση χρονομέτρου όπως στο μπάσκετ, απορρίφθηκαν.

Αντ'αυτού, το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου πρότεινε να δίνεται μεγάλος χρόνος καθυστερήσεων, όπως συνέβαινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.