Ινδονησία: Ξεκίνησε η δίκη για τους 135 νεκρούς στο γήπεδο Καντζουρουχάν

Στην Ινδονησία ξεκίνησε η δίκη αστυνομικών και αξιωματούχων αγώνων που κατηγορούνται για αμέλεια για τον θάνατο 135 ανθρώπων τον περασμένο Οκτώβρη στο γήπεδο Καντζουρουχάν.

Ινδονησία: Ξεκίνησε η δίκη για τους 135 νεκρούς στο γήπεδο Καντζουρουχάν

Το ποδόσφαιρο στην Ινδονησία συνεχίζει να θρηνεί τον θάνατο 135 ανθρώπων τον περασμένο Οκτώβρη στο γήπεδο Καντζουρουχάν, μετά τον αγώνα της τοπικής Αρέμα με την Περσεμπάγια Σουραμπάγια.

Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών σε γήπεδα στον κόσμο και τη χειρότερη σε αγώνα ποδοσφαίρου από το 1964. Τότε που οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο, προχώρησαν σε βανδαλισμούς και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, με τους τελευταίους να χρησιμοποιούν χημικά για να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Σε δικαστήριο στη Σουραμπάγια ξεκίνησε σήμερα (16/1) η δίκη εναντίον τριών αστυνομικών, ενός αξιωματούχου ασφαλείας και ενός διοργανωτή αγώνων, που κατηγορούνται για αμέλεια σχετικά με τους ρόλους τους στην τραγωδία, ενώ ο καθένας τους αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών εάν καταδικαστεί.

Σύμφωνα με την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίηση ανέφερε ότι η χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία της Ινδονησίας ήταν η βασική αιτία για την τραγωδία, τονίζοντας μάλιστα πως οι υπεράριθμοι φίλαθλοι και η αδυναμία εφαρμογής των διαδικασιών ασφαλείας επιδείνωσαν τον αριθμό των νεκρών.