Μπαρτσελόνα-Μπέτις 4-2 πέναλτι (κ.δ. 1-1, παρ. 2-2): Στον τελικό με θρίλερ και... clasico!

Η Μπαρτσελόνα απέκλεισε στα πέναλτι με 4-2 την Μπέτις και θα παίξει την Κυριακή (15/1) με την Ρεάλ στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ στο Ριάντ

Μπαρτσελόνα-Μπέτις 4-2 πέναλτι (κ.δ. 1-1, παρ. 2-2): Στον τελικό με θρίλερ και... clasico!

Η Μπαρτσελόνα απέκλεισε στα πέναλτι με 4-2 την Μπέτις και θα παίξει την Κυριακή (15/1) με την Ρεάλ στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ στο Ριάντ. Δύο πέναλτι απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν, ενώ στην κανονική διάρκεια δεν μέτρησαν άλλα δύο τέρματα της Μπαρτσελόνα.

Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη με την Μπαρτσελόνα να προηγείται δύο φορές, αλλά την Μπέτις να βρίσκει απαντήσεις τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση της αναμέτρησης. Για να πάρουν την πρόκριση οι Καταλανοί στα πέναλτι (όπως και η Ρεάλ με την Βαλένθια) και να λύσουν πλέον τις... αραβικές διαφορές τους στον τελικό του θεσμού.

Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα, αλλά η Μπέτις άρχισε να παίζει πολύ καλά και να απειλεί χάνοντας ευκαιρίες και αναγκάζοντας τον Τερ Στέγκεν σε σωτήριες επεμβάσεις. Οι Καταλανοί βρήκαν γκολ με τον Πέδρι στο 23’ αλλά εντελώς οριακά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Ραφίνια, για να δώσει τη λύση στο 40’ ο Λεβαντόφσκι που πλάσαρε τον Κλαούντιο Μπράβο και άνοιξε το σκορ, με το 19ο φετινό γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν όμως και το πρώτο του από τον περασμένο Οκτώβρη με τη φανέλα της Μπάρτσα, όταν είχε σκοράρει εναντίον της Βαλένθια για το πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη ο Μανουέλ Πελεγκρίνι άλλαξε τον Κανάλες με τον Γουίλαμ Καρβάλιο, με την Μπέτις να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση. Η Μπαρτσελόνα απείλησε δύο φορές με τον Ντεμπελέ, ο Τσάβι τον απέσυρε για να βάλει τον Φεράν Τόρες, το ματς έγινε σκληρό και είχε διακοπές (όπως αυτή για τη σύγκρουση Γκουίδο με Αραούχο). Με πολύ λίγες φάσεις. Στο 78' όμως ο Ναμπίλ Φεκίρ κατάφερε να ισοφαρίσει για την Μπέτις από ασίστ του Ενρίκε, με τον διεθνή Γάλλο να βάζει φωτιά στον ημιτελικό. Στο 81' ο Λεβαντόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν υπήρξε γκολ πάλι μέσω VAR καθώς υποδείχτηκε οφσάιντ ο Φεράν Τόρες που έκανε την μπαλιά στον Πολωνό. Και στο 83' ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Φεκίρ που πήγε να γυρίσει το ματς μόνος του. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπράβο νίκησε τον Φάτι στη συνέχεια ο Φεκίρ αστόχησε για την Μπέτις και το ματς πήγε στην παράταση. Με την Μπαρτσελόνα να έχει πέντε ακυρωθέντα γκολ με VAR στα τρία τελευταία Σούπερ Καπ!

Στο ξεκίνημα της ημίωρης διαδικασίας η Μπαρτσελόνα βρήκε αμέσως το δεύτερο γκολ με πολύ ωραία εκτέλεση από τον Άνσου Φάτι έπειτα από φάουλ του Αλόνσο στο 93' , όμως η Μπέτις είχε ξανά την απάντηση με επίσης πολύ όμορφο τέρμα από τον Λόρεν Μορόν στο 99΄! Στη συνέχεια οι δύο ομάδες με παίκτες κατάκοπους προσπάθησαν περισσότερο να μη δεχτούν άλλο γκολ, στο 119' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γκουαρδάδο (η πρώτη στο 112') και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Χοσέ: 0-1

Λεβαντόφσκι: 1-1

Μορόν: 1-2

Κεσί: 2-2

Χουάνμι: Απόκρουση Τερ Στέγκεν

Φάτι: 3-2

Καρβάλιο: Απόκρουση Τερ Στέγκεν

Πέδρι: 4-2

Μπαρτσελόνα-Μπέτις (παράταση 2-2 κ.δ 1-1)

Σκόρερ: 40' Λεβαντόφσκι 1-0, 78' Φεκίρ 1-1, 93' Φάτι 2-1, 99' Μορόν 2-2

Διαιτητής: Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε

Κόκκινη: 119' Γκουαρδάδο (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Φεκίρ, Σέρχι Ρομπέρτο, Ενρίκε, Ραφίνια, Γκουίδο, Μιράντα, Γκουαρδάδο

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο (79' Κρίστενσεν), Αραούχο, Κουντέ, Άλμπα (79' Αλόνσο), Γκάβι (96' Κεσί), Ντε Γιονγκ (63' Μπουσκέτς), Πέδρι, Ραφίνια (86' Φάτι), Ντεμπελέ (63' Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι

Μπέτις: Μπράβο, Μιράντα, Φελίπε, Πετσέλα, Ρουιμπάλ (79' Σαμπαλί), Γκουίδο (86' Γκουαρδάδο), Κανάλες (46' Καρβάλιο), Ενρίκε, Φεκίρ (91' Μορόν), Ρόδρι (79' Χουάνμι), Ιγκλέσιας (67' Χοσέ)