Νεκρός στα 68 του χρόνια ο Βραζιλιάνος στράικερ Ρομπέρτο Ντινάμιτε

Ο παλαίμαχος, διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός Ρομπέρτο Ντινάμιτε, πρώτος σκόρερ στα χρονικά του πρωταθλήματος της πατρίδας του, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο στο έντερο.

Νεκρός στα 68 του χρόνια ο Βραζιλιάνος στράικερ Ρομπέρτο Ντινάμιτε

Νέα απώλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και δη το βραζιλιάνικο...

Ενώ τα δάκρυα δεν έχουν ακόμη στεγνώσει για τον θάνατο του Πελέ και μια ημέρα αφού έγινε γνωστός ο θάνατος του Τζιανλούκα Βιάλι τα εγκόσμια άφησε κι ο Ρομπέρτο Ντιναμίτε.

Ένας από τους κορυφαίους γκολτζήδες που έβγαλε ποτέ η Βραζιλία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο στο έντερο.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας (με 190 γκολ) και πρώτος σε γκολ και συμμετοχές της Βάσκο ντα Γκάμα (η οποία επιβεβαίωσε τα δυσάρεστα νέα...) εξέπνευσε την Κυριακή (08/01).

Ο θρυλικός επιθετικός που μεσουράνησε τη δεκαετία του '70 και του '80 σημείωσε 698 γκολ για το βραζιλιάνικο σύλλογο και 864 συνολικά στην καριέρα του σε 1.022 αγώνες.

Γεννημένος στις 13 Απριλίου 1954, ξεπετάχθηκε από τις ακαδημίες της Βάσκο και το 1971 έκανε το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο.

Το 1979 δοκίμασε την ευρωπαϊκή εμπειρία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, όμως με τρία γκολ σε έντεκα αγώνες, ο δανεισμός του έληξε χωρίς επιτυχία.

Έμεινε στη Βάσκο ντα Γκάμα μέχρι το 1989, όταν είχε τους επόμενους δανεισμούς του σε Πορτουγκέζα και Κάμπο Γκράντε, για να κλείσει την καριέρα του το 1991.

Στην εθνική Βραζιλίας έκανε ντεμπούτο το 1975 και αποσύρθηκε το 1984 με 20 γκολ σε 38 αγώνες.

Το «Ντινάμιτε» («Δυναμίτης» στα Πορτογαλικά) αποτελεί παρατσούκλι που υιοθέτησε από ένα δημοσιογράφο για ένα εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε στο ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 1971 κόντρα στην Ιντερνασιονάλ στο «Μαρακανά».

Εκτός από αρχισκόρερ της Série A με 284 γκολ είναι ο αρχισκόρερ του πρωταθλήματος Καριόκα.