Όταν ο Σέρχι Μπούσκετς εκθρόνησε τον Γιάγια Τουρέ

Σαν σήμερα το βασικό "γρανάζι" της Μπάρτσα κέρδισε την θέση του στον άξονα και δεν την έχασε ποτέ 

Όταν ο Σέρχι Μπούσκετς εκθρόνησε τον Γιάγια Τουρέ

Ήταν το 2008 σε αναμέτρηση με την Ρασίνγκ Σανταντέρ (1-1 το αποτέλεσμα) όταν ο Σέρχι Μπούσκετς, έκανε πρεμιέρα με τη Μπαρτσελόνα εκθρονίζοντας από τον άξονα τον Γιάγια Τουρέ.

Ο τότε προπονητής των Καταλανών, Πεπ Γκουαρδιόλα είδε σε εκείνον τον εαυτό του και το μελλοντικό 6αρι της Μπάρτσα. Από τότε δεν σταμάτησε να θριαμβεύει και να σηκώνει τρόπαια με τα χρώματα της ομάδας του. Μάλιστα, κατάφερε τόσα που εκείνος δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο 30χρονος Ισπανός μίλησε στο επίσημο κανάλι της Μπαρτσελόνα, τονίζοντας :

" Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα κατακτήσω τόσους τίτλους και θα αγωνιστώ σε τόσους αγώνες πρωταθλήματος. Πάντα είσαι χαρούμενος για την πρώτη φορά αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τι θα έρθει μετά".

Μάλιστα, ο Σέρχι αναφέρθηκε και στην πρώτη φορά που πάτησε το χορτάρι του "Camp Nou" : "Ήμουν πολύ αγχωμένος και οι συμπαίκτες μου προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν. Είμαι παραπάνω από ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Έχω παίξει τόσα πολλά παιχνίδια και έχω κερδίσει πολλούς τίτλους. Σήμερα είμαι πιο ώριμος και έμπειρος"