Ο Γκρίλις παραδέχθηκε ότι δυσκολεύτηκε στην Σίτι: «Νόμιζα ότι θα έχω πολλά γκολ και πολλές ασίστ»

Ο Τζακ Γκρίλις παραδέχτηκε ότι η προσαρμογή στο στυλ παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι ήταν "πολύ πιο δύσκολη" από ό,τι περίμενε.

Ο Γκρίλις παραδέχθηκε ότι δυσκολεύτηκε στην Σίτι: «Νόμιζα ότι θα έχω πολλά γκολ και πολλές ασίστ»

Ο Τζακ Γκρίλις ήρθε από τον πάγκο για να δημιουργήσει το νικητήριο γκολ της Σίτι στην έδρα της Τσέλσι την Πέμπτη, παραδίδοντας μια σέντρα για τον επίσης αναπληρωματικό Ριγιάντ Μαχρέζ που σκόραρε και έφερε την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα σε απόσταση πέντε βαθμών από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Ο 27χρονος έγινε το καλοκαίρι του 2021 η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Σίτι με το ποσό ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων λιρών από την Άστον Βίλα, αλλά έκτοτε έχει καταγράψει μόνο τέσσερα γκολ και έξι ασίστ στην Premier League.

"Όταν ήρθα εδώ, για να είμαι ειλικρινής, ήταν πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι νόμιζα", δήλωσε ο Γκρίλις, ο οποίος κατέγραψε έξι γκολ και 10 ασίστ για την Βίλα την σεζόν 2020-21, στο Sky Sports μετά την νίκη της Σίτι με 1-0.

"Στο μυαλό μου πίστευα ότι θα πήγαινα στην ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος και θα πετύχαινα τόσα πολλά γκολ και ασίστ και προφανώς δεν είναι έτσι.

Πολλές ομάδες τείνουν να κάθονται πίσω από την μπάλα απέναντί μας και αυτό δεν συνέβη στη Βίλα.

(Ο πρώην προπονητής της Βίλα) Ντιν Σμιθ μου έλεγε να πάω και να βρω τον αδύναμο κρίκο στην άμυνα, είτε αυτός ήταν στα δεξιά, είτε στο κέντρο, είτε αν ήθελα να μείνω κοντά στην πλάγια γραμμή - και στην Βίλα, είχα πάντα έναν αμυντικό να με καλύπτει.

Ήρθα στην Σίτι, έχοντας όλη μου τη ζωή στην Βίλα, και δεν χρειάστηκε ποτέ να αλλάξω. Ήμουν πάντα συνηθισμένος σε αυτό. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείς σε μια διαφορετική ομάδα και προπονητή".