Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 3-1: Καλή χρονιά με άμυνα…παιδική χαρά

Η Μπρέντφορντ επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ που παρουσίασε και πάλι πολλά αμυντικά προβλήματα.  Τεράστια νίκη οι γηπεδούχοι, πλησίασαν στην εξάδα.  Η Μπρέντφορντ έχει κερδίσει φέτος Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ και Σίτι ενώ δεν έχει χάσει από Τσέλσι, Τότεναμ!

Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 3-1: Καλή χρονιά με άμυνα…παιδική χαρά

Η Λίβερπουλ βρέθηκε ξανά να κυνηγά στο σκορ αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να το γυρίσει. Η Μπρέντφορντ την…έπιασε στον ύπνο, προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και τη στιγμή που οι «κόκκινοι» πίεζαν για το 2-2, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και το 3-1, με την άμυνα της ομάδας του Κλοπ να είναι…παιδική χαρά. Δέχθηκε τρία γκολ με την Μπρέντφορντ να έχει τον κορυφαίο της παίκτη και επιθετικό της, Τόνεϊ εκτός!

Η Λίβερπουλ μπορεί να ξεκίνησε καλύτερα και να είχε μια τεράστια ευκαιρία με τον Νούνιες για να ανοίξει το σκορ αλλά η άμυνά της ήταν…παιδική χαρά και σε κάθε κόρνερ ο Άλισον κινδύνευε να δεχτεί γκολ.

Στο 19’ μετά το κόρνερ του Μπουμό (ο ίδιος το κέρδισε), η μπάλα βρήκε στον Κονατέ και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Άλισον (1-0).

Στο 23’ ο Τσιμίκας που ξεκίνησε βασικός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1, αλλά είπαμε και στο ξεκίνημα σε κάθε κόρνερ της Μπρέντφορντ…μύριζε γκολ. Δυο φορές ο Ουϊσά σκόραρε αλλά και τις δύο φορές το γκολ ακυρώθηκε για οφ σάιντ, μετά τη χρήση VAR.

Ο επιθετικός της Μπρέντφορντ που έπαιξε γιατί ήταν ανέτοιμος ο Τόνι πέτυχε τελικά το 2-0 λίγο πριν από το τέλος του α’ μέρους με την «κόκκινη» άμυνα να πελαγοδρομεί.

Ο Κλοπ με την έναρξη του β’ μέρους έριξε στο ματς Κεϊτά, Μάτιπ και Ρόμπερτσον και πέρασε εκτός τους Φαν Ντάικ, Τσιμίκα και Έλιοτ.

Ο Νούνιες με το…καλημέρα σκόραρε με ωραίο αριστερό αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί ήταν οφ σάιντ. Τελικά οι «κόκκινοι» μπήκαν ξανά στο ματς με κεφαλιά του Τσάμπερλεϊν μετά τη σέντρα του Αλεξάντερ Άρνολντ. Η Λίβερπουλ πίεζε μετά το 2-1 (50’) αλλά η Μπρέντφορντ κρατούσε σχετικά εύκολα με την ομάδα του Κλοπ να μην έχει και επιλογές για την επίθεση με Λουίς Ντίας, Ζότα και Φιρμίνο εκτός λόγω τραυματισμού και τον Γκάκπο εκτός αποστολής.

Ο Σαλάχ είχε πρώτη τελική στο 80’ και εν συνεχεία η κεφαλιά του Κονατέ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Μπρέντφορντ που δεν είχε σουτ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 84’ καθάρισε το παιχνίδι με τον Μπουμό. Ο Κεϊτά έχασε την μπάλα, οι γηπεδούχοι με μια μπαλιά βγήκαν στην κόντρα, ο Μπουμό έσπρωξε όσο έπρεπε τον Κονατέ, ο οποίος πήγε νωθρά στη φάση, έπεσε κάτω και ο άσος της Μπρέντφορντ με πλασέ έγραψε το 3-1.

Τεράστια νίκη για τους γηπεδούχους με το...καλημέρα στο 2023 και φυσικά...τραγωδία για τη Λίβερπουλ που μπορεί επιθετικά να έχει πολλές απουσίες αλλά και στην άμυνα που δεν λείπει κανείς, σε κάθε αγώνα δέχεται γκολ και με αυτή την εικόνα πολύ δύσκολα θα είναι στην τετράδα.

Το φιλμ της 19ης αγωνιστικής

2/1

Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 3-1

(19’ Κονατέ αυτογκόλ, 42’ Ουϊσά, 84’ Μπουμό – 50’ Τσάμπερλεϊν)

3/1

21.45: Άρσεναλ – Νιουκάστλ, Έβερτον – Μπράιτον, Λέστερ – Φούλαμ

22.00: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ

4/1

21.30: Σαουθάμπτον – ΝότιγχαμΦόρεστ

21.45: Λιντς – Γουέστ Χαμ

22.00: Άστον Βίλα – Γουλβς, Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ

5/1

22.00: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ