«Σούπερ Χρυσή Μπάλα»: Το απόλυτο και σπάνιο βραβείο που κυνηγά ο Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν εξαιρετικά σπάνια τίτλο, ο οποίος έχει απονεμηθεί μόλις άλλη μία φορά στα χρονιά: Την «Σούπερ Χρυσή Μπάλα».

«Σούπερ Χρυσή Μπάλα»: Το απόλυτο και σπάνιο βραβείο που κυνηγά ο Μέσι!

Η «Χρυσή Μπάλα» δίνεται κάθε χρόνο από το 1956 στον κορυφαίο ποδοσφαιριστής της χρονιάς, με τον Λιονέλ Μέσι να αποτελεί τον απόλυτο ρέκορντμαν με επτά διαφορετικές βραβεύσεις, ενώ είναι και ο μοναδικός που το έχει πάρει σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες (2009, 2019, 2021).

Με αφορμή την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ με την Αργεντινή, έγινε γνωστό ότι ο σταρ της Παρί μπορεί να διεκδικήσει και ένα ακόμα πιο σπάνιο βραβείο. Ένα βραβείο που έχει δοθεί μόλις μία φορά το μακρινό 1989 στον Αλφρέντο Ντι Στέφανο για τα επιτεύγματά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο συμπατριώτης του Μέσι είχε σημειώσει 308 γκολ με τη «βασίλισσα», ενώ είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών που κατέκτησε από το 1956 μέχρι το 1960.

Έτσι, τριάντα χρόνια μετά την κατάκτηση της δεύτερης «Χρυσής Μπάλας» του, κέρδισε τους συνυποψήφιούς του Γιόχαν Κρόιφ και τον Μισέλ Πλατινί, κατακτώντας την επονομαζόμενη «Σούπερ Χρυσή Μπάλα».

Εμφανισιακά, το βραβείο μοιάζει με τη «Χρυσή Μπάλα», ενώ στη βάση του έχει άλλες μικρότερες μπάλες. Μέχρι και το 2021 βρισκόταν στο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού στη συνέχεια βγήκε σε πλειστηριασμό μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα του Ντι Στέφανο και πουλήθηκε κάπου κοντά στις 200.000 ευρώ.

Με τον Λιονέλ Μέσι να ετοιμάζεται για την κατάκτηση της 8ης «Χρυσής Μπάλας» του, πολλοί θυμήθηκαν το εν λόγω βραβείο, ζητώντας να απονεμηθεί στον Αργεντινό για τα μυθικά κατορθώματά του στο ποδόσφαιρο.