Γαλλία: Δολοφονήθηκε ποδοσφαιριστής της 4ης κατηγορίας

Ο Σαντανά Μεντί, ποδοσφαιριστής της Ομπάν στην 4η κατηγορία της Γαλλίας, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στα 22 του χρόνια.

Γαλλία: Δολοφονήθηκε ποδοσφαιριστής της 4ης κατηγορίας

Τραγωδία στην Γαλλία και το γαλλικό ποδόσφαιρο το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ο 22χρονος Σαντανά Μεντί, ποδοσφαιριστής της Ομπάν στην 4η κατηγορία, δολοφονήθηκε από ανταλλαγή πυροβολισμών.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο 14ο διαμέρισμα της Μασσαλίας, ενώ, όπως αναφέρει η Provence, η αιτία για τους πυροβολισμούς ήταν η διαμάχη μεταξύ συμμοριών για τα σημεία διακίνησης ναρκωτικών. Αυτή ήταν η 32η ανθρωποκτονία μέσα στο 2022 στο Μπους ντι Ρον.

Ο Μεντί ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μαρσέιγ και έφτασε μέχρι την δεύτερη ομάδα της. Αγωνίστηκε στη συνέχεια επαγγελματικά στην Ανδόρα για την Σαντ Τζουλιά και το 2019 πήγε στην Αγγλία, όπου αγωνίστηκε σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Το 2021 επαναπατρίστηκε για την Κοτ Μπλε, ενώ λίγο αργότερα αποκτήθηκε από την Μαρινιάν και από το φετινό Ιούλιο υπέγραψε με την Ομπάν.

Ο σύλλογος τοποθετήθηκε για την τραγωδία, αναφέροντας: «Θα αφήσει ένα μεγάλο κενό και θα παραμείνει για πάντα ένας από εμάς. Όλες οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στην οικογένειά του».