Καντέ: Η απουσία του ήταν αισθητή στη Γαλλία, θα στοιχίσει και στην Τσέλσι

Η απουσία του Ενγκολό Καντέ από το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ιδιαίτερα αισθητή για την εθνική Γαλλίας, αλλά θα στοιχήσει και στην Τσέλσι ως τα τέλη του Φλεβάρη.

Καντέ: Η απουσία του ήταν αισθητή στη Γαλλία, θα στοιχίσει και στην Τσέλσι

Η αγωνιστική δράση επιστρέφει αυτές τις μέρες στην Πρέμιερ Λιγκ και η προσοχή όλων επικεντρώνεται και πάλι στην προσπάθεια που θα καταβάλλουν οι σύλλογοι για την επίτευξη των στόχων τους. Μόλις 15 αγωνιστικές έχουν περάσει από την έναρξη της σεζόν και απομένουν άλλες 23 «στροφές» στο «μαραθώνιο» του αγγλικού πρωταθλήματος για να μάθουμε τη νέα πρωταθλήτρια, τις ομάδες που θα κερδίσουν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», αλλά και αυτές που θα αποχαιρετήσουν τα «σαλόνια».

Μαζί ξεκινάει την προσπάθειά της και η Τσέλσι με στόχο μια θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, αλλά και να δείξει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, αφού αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης και απέχει 8 πόντους από την τέταρτη Τότεναμ. Ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλλουν οι «μπλε», αναμφίβολα πλήγμα αποτελεί η απουσία του Ενγκολό Καντέ, ο οποίος παραμένει τραυματίας και αναμένεται μάλιστα να επιστρέψει στα τέλη του Φλεβάρη.

Η απουσία του διεθνούς άσου από το Παγκόσμιο Κύπελλο κόστισε στην εθνική Γαλλίας, κάτι που παραδέχτηκε σε δηλώσεις του και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ντιντιέ Ντεσάν. «Τεράστια απουσία. Είχε αρκετά προβλήματα τις τελευταίες δύο σεζόν. Υπέστη υποτροπή από μυϊκό τραυματισμό και η ημερομηνία επιστροφής του είναι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χάνουμε την ενέργειά του και την εμπειρία του. Θα μας λείψει», έλεγε ο Ντεσάν τον περασμένο Οκτώβρη και όντως η απουσία του Καντέ από τους «τρικολόρ» ήταν αισθητή στο Μουντιάλ, έστω κι αν οι «μπλε» έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Για να επιστρέψουμε όμως στην Τσέλσι, το σημαντικό με τον Καντέ είναι ότι θα απουσιάσει από κομβικές αναμετρήσεις των λονδρέζων, κάτι που κάνει την προσπάθεια των «μπλε» ακόμα πιο δύσκολη για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι ο σύλλογος έχει παράλληλα και το Κύπελλο αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ που ο 31χρονος άσος θα είναι απών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καντέ θα χάσει μεταξύ άλλων τα ματς πρωταθλήματος κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι (5/1, εντός), Λίβερπουλ (21/1, εκτός), Γουέστ Χαμ (11/2, εκτός) και Τότεναμ (26/2, εκτός), όπως επίσης από το ματς Κυπέλλου με τη Μάντσεστερ Σίτι (8/1, εκτός), αλλά και από το πρώτο παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (15/2).

Υπενθυμίζεται πως η Τσέλσι μετράει ήδη τρεις σερί ήττες, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Λιγκ Καπ που σήμανε και τον αποκλεισμό της από τον θεσμό, ενώ για τη συνέχεια θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πως θα πορευτεί ο σύλλογος της αγγλικής πρωτεύουσας δίχως τον ταλαντούχο Γάλλο άσο στη μεσαία γραμμή του.