Μπλάτερ: «Απέτυχα να προστατεύσω το ποδόσφαιρο από τις πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις»

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» αναφέρθηκε προσπάθεια του επί χρόνια, να προστατεύσει το ποδόσφαιρο από εξωγενείς παράγοντες.

Μπλάτερ: «Απέτυχα να προστατεύσω το ποδόσφαιρο από τις πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις»

Ο Σεπ Μπλάτερ ηγήθηκε της FIFA επί 17 συναπτά έτη και όπως δήλωσε στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit», όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε ελέγξει τις πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο να πετύχει κάτι.

Ο Μπλάτερ απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου της FIFA και αποκλείστηκε από το ποδόσφαιρο το 2015, μετά την άσκηση ποινικής διαδικασίας εναντίον του, από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας. Τον Ιούνιο απαλλάχθηκε από ελβετικό δικαστήριο για την κατηγορία της απάτης, αλλά οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζοντας πως ο προκάτοχός του, Ζοάο Χαβελάνζε, του είχε πει ότι είχε «δημιουργήσει ένα τέρας», ο Μπλάτερ δήλωσε στην Die Zeit: «Ίσως είχε δίκιο».

Ο Μπλάτερ είπε ότι το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ήταν εμβληματικό για το μεγαλύτερο ζήτημα που επηρεάζει το ποδόσφαιρο, την υπερεμπορευματοποίηση. «Γίνονται προσπάθειες να στύψουν όλο και περισσότερο το λεμόνι, για παράδειγμα, με τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με 48 ομάδες ή τώρα με ένα (μεγαλύτερο) Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων», είπε, προσθέτοντας ότι η FIFA δεν έχει καμία δουλειά με το ποδόσφαιρο συλλόγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ