Πιόλι: «Αν η μάχη του τίτλου συνεχίσει έτσι πρέπει να στοχεύσουμε τους 100 βαθμούς»

Ο Στέφανο Πιόλι μίλησε για το ρόστερ της Μίλαν, το β' μισό της σεζόν αλλά και τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς

Πιόλι: «Αν η μάχη του τίτλου συνεχίσει έτσι πρέπει να στοχεύσουμε τους 100 βαθμούς»

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι μίλησε με το τέλος της προετοιμασίας της πρωταθλήτριας Ιταλίας στο Ντουμπάι για το δεύτερο μισό της σεζόν αλλά και τους παίκτες του.

«Παίξαμε φιλικά παιχνίδια, βρήκαμε τον ρυθμό μας, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μας ένωσαν και τώρα με δύναμη και αυτοπεποίθηση είμαστε έτοιμοι για την συνέχεια. Πιστεύω στην ποιότητα των παικτών μου και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε σε όλους τους αγώνες. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας έχουν δυναμώσει. Η Νάπολι έχει τρομερή ποιότητα και αν συνεχίσει έτσι θα ξεπεράσει τους 100 βαθμούς. Αυτός πάντως πρέπει να είναι και ο δικός μας στόχος».

Μιλώντας για τους παίκτες έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα των Τονάλι, Ντε Κέτελαρ και δήλωσε πως θέλει να κρατήσει τον Λεάο στο ρόστερ παρά το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.

«Ο Ράφα έχει βελτιωθεί τρομακτικά και πάντα αυτό σκέφτεται, την βελτίωση αλλά ακόμα έχει πολλά πράγματα πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει για να έχει ακόμη περισσότερη ποιότητα και ένταση».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

«Ο Ζλάταν μόνο καλό μας κάνει. Παρά τις επιτυχίες του δεν έχει χορτάσει και αυτή είναι η νοοτροπία του και η δύναμή του. Απαιτεί περισσότερα από τον εαυτό του και από τους γύρω του. Ότι και να αποφασίσει, ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα, γιατί πάντα θα δίνει το εκατό τοις εκατό λόγω της νοοτροπίας του».

Ο Πιόλι μίλησε και για τους δύο Γάλλους της Μίλαν που έπαιξαν στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου, τον Ζιρού και τον Τεό Ερνάντεζ.

«Ο Ζιρού έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο αλλά για τον Τεό ήταν η πρώτη του γεμάτη εμπειρία με την Εθνική ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως όταν φτάνεις στον τελικό και δεν νικάς είσαι απογοητευμένος. Ο Ζιρού απέδειξε ότι είναι πρωταθλητής και ο Τεό έδειξε στο γήπεδο αυτό που του λέμε τόσο εγώ όσο και ο Μαλντίνι τόσο καιρό. Ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο».