«Καμπάνες» σε 76 παίκτες και προπονητές στη Γαλλία για στοιχηματισμό

 Η γαλλική λίγκα επαγγελματικού ποδοσφαίρου (PFL) επέβαλε κυρώσεις σε εβδομήντα έξι επαγγελματίες παίκτες και προπονητές, για «μη συμμόρφωση με την απαγόρευση αθλητικών στοιχημάτων» κατά την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. 

«Καμπάνες» σε 76 παίκτες και προπονητές στη Γαλλία για στοιχηματισμό

«Αυτά τα αδικήματα διαπράττονται παρ' όλο που η LFP και η UNFP (σ.σ. η ένωση παικτών) πραγματοποιούν εκστρατείες ενημέρωσης με τους συλλόγους σε καθημερινή βάση», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της LFP και προστίθεται: «Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι οι φορείς των αγώνων που διοργανώνονται από την FFF ή την LFP (σ.σ. ιδίως οι παίκτες, οι προπονητές και οι διευθυντές επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων) έχουν γενική απαγόρευση στοιχηματισμού, διαδικτυακά ή σε φυσικά δίκτυα, σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, είτε εσωτερικού ή εξωτερικού».

Ο προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα γυναικών της Παρί Σεν Ζερμέν, Γκιγιόμ Λεμίρ, δέχθηκε την βαρύτερη ποινή, καθώς του επεβλήθη τιμωρία τεσσάρων αγώνων και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Μεταξύ των παικτών, που τιμωρήθηκαν, είναι ο Σάμι Ελ Κιάρ, μέσος της Κεβιγί Ρουέν, ο οποίος αποκλείσθηκε για τέσσερις αγώνες και θα πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Ακόμη, τιμωρήθηκαν πέντε παίκτες της Ligue 1 και συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας της Οσέρ, Ντόνοβαν Λεόν (πέντε ματς), ο επιθετικός της Μπρεστ, Ιρβιν Καρντόνα (τέσσερις αγώνες συμπεριλαμβανομένων δύο με αναστολή και πρόστιμο 1.500 ευρώ), ο μέσος της Μονπελιέ, ο Σάσα Ντελαγέ και ο Αλεξάντερ Τζικού, ενώ ο Ζαν Σαρλ Καστελέτο, αμυντικός της Ναντ, απειλείται με αποκλεισμό τεσσάρων αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ