Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ρίχνουν τους τόνους ενόψει του ματς της Πέμπτης (22/12)

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ έστειλαν επιστολή στους οπαδούς τους για να "αντιμετωπίσουν συμπεριφορές που οδήγησαν σε προβλήματα" στις πρόσφατες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ρίχνουν τους τόνους ενόψει του ματς της Πέμπτης (22/12)

Η επιστολή των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έρχεται σε συνέχεια μιας συνάντηση του περασμένου Νοεμβρίου μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο συλλόγων, η οποία είχε ως στόχο την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των οπαδών.

Οι ομάδες παίζουν στον τέταρτο γύρο του Carabao Cup το βράδυ της Πέμπτης (22/12, 22:00, Action24).

Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά από τον αγώνα της Premier League στις 16 Οκτωβρίου στο Άνφιλντ, όπου η Σίτι ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι το λεωφορείο της είχε δεχθεί επίθεση και ότι πετάχτηκαν κέρματα στον προπονητή Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Λίβερπουλ κατηγόρησε τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας ότι τραγουδούσαν συνθήματα που παρέπεμπαν στην τραγωδία του Χίλσμπορο και προκάλεσαν ζημιές στις κερκίδες των φιλοξενούμενων.

Η Μάντσεστερ Σίτι δήλωσε αργότερα ότι θα μιλήσει με τους οπαδούς της για τα συνθήματα, ενώ τόνισε επίσης ότι θεώρησε εμπρηστικά τα σχόλια του προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ κατά την προετοιμασία του αγώνα.

Αλλά η Λίβερπουλ έκλεισε την έρευνα για την υποτιθέμενη ρίψη κερμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου, χωρίς να τιμωρηθεί κανένας οπαδός λόγω έλλειψης πειστικών αποδείξεων.

Με τις σχέσεις μεταξύ των συλλόγων να φαίνονται στο ναδίρ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση τον Νοέμβριο για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την κατάσταση μεταξύ αξιωματούχων και οπαδών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τα δίκτυα οπαδών και των δύο συλλόγων - City Matters και Liverpool's Supporters Board.

Ενώ αναγνώρισαν ότι μόνο ένα μικρό υποσύνολο οπαδών έχει συμβάλει στα προβλήματα, οι δύο σύλλογοι εξέδωσαν κοινή επιστολή προς τους οπαδούς τους, την οποία αντέγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι και των δύο συλλόγων - ο Φεράν Σοριάνο της Μάντσεστερ Σίτι και ο Μπίλι Χόγκαν της Λίβερπουλ.