Στην Σαουδική Αραβία το Κύπελλο Ασίας 2027

Η Σαουδική Αραβία, είναι η μοναδική υποψήφια που απομένει για να φιλοξενήσει το Ασιατικό Κύπελλο του 2027, αφού η ομοσπονδία της Ινδίας απέσυρε την υποψηφιότητά της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC).

Στην Σαουδική Αραβία το Κύπελλο Ασίας 2027

Η εκτελεστική επιτροπή της AFC, παρέλαβε τις προσφορές από την Ινδία και τη Σαουδική Αραβία τον Οκτώβριο, αφού το Κατάρ αποσύρθηκε από τη διαδικασία μετά την επιτυχημένη υποψηφιότητά του να φιλοξενήσει την διοργάνωση του 2023 στη θέση της αρχικής διοργανώτριας Κίνας.

Η υποψηφιότητα από τη Σαουδική Ομοσπονδία (SAFF) θα είναι η μόνη που θα υποβληθεί στο Συνέδριο της AFC τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, όταν θα συναντηθούν στο Μπαχρέιν για να αποφασίσουν τον οικοδεσπότη.

Η φιλοξενία του τουρνουά θα δώσει ακόμη περισσότερους λόγους στους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας να χαρούν, μετά την αξέχαστη νίκη τους με 2-1 επί της Αργεντινής στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ινδίας (AIFF) ανέφερε την ανάγκη να επικεντρωθεί στην «οικοδόμηση των θεμελίων της σωστής ποδοσφαιρικής δομής» ως λόγο για την απόσυρσή τους.

«Η Ινδία ήταν πάντα ένας υπέροχος και αποτελεσματικός οικοδεσπότης σε μεγάλα τουρνουά, κάτι που αποδείχτηκε επαρκώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U-17 της FIFA που ολοκληρώθηκε πρόσφατα», δήλωσε ο πρόεδρος της AIFF Καλιάν Τσόμπεϊ.

«Ωστόσο, η (Εκτελεστική Επιτροπή) αποφάσισε ότι η συνολική στρατηγική της ομοσπονδίας παραμένει επί του παρόντος στην εστίαση στους θεμελιώδεις στόχους για την ενίσχυση του ποδοσφαίρου μας σε κάθε επίπεδο».

Η Σαουδική Αραβία έχει κερδίσει τον ηπειρωτικό τίτλο τρεις φορές, αλλά ποτέ δεν έχει φιλοξενήσει το τουρνουά.

Νωρίτερα εφέτος, η SAFF κατέθεσε εκδήλωση ενδιαφέροντος, για να φιλοξενήσει το Ασιατικό Κύπελλο Γυναικών του 2026.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ