Τσάμπιονσιπ: «Φαινόμενο» Κορμπεράν αναβιώνει την Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον

Ο Κάρλος Κορμπεράν  που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού από τις 4 Αυγούστου έως τις 18 Σεπτεμβρίου, έχοντας διαδεχθεί τον Πέδρο Μαρτίνς την πρώτη ημέρα του Αυγούστου, άλλαξε το πρόσωπο της Γουέστ Μπρόμ μέσα σε μόλις ένα μήνα. 

Τσάμπιονσιπ: «Φαινόμενο» Κορμπεράν αναβιώνει την Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον

Αυτό υποστηρίζει σε σχετικό αφιέρωμά της η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo deportivo. O Ισπανός προπονητής έφτασε στη Γουέστ Μπρομ στα τέλη Οκτωβρίου, με την αποστολή να σηκώσει την ομάδα από τον πάτο της βαθμολογίας και να της εξασφαλίσει την παραμονή στη Τσάμπιονσιπ.

Στο ντεμπούτο του έχασε εντός έδρας με 2-0 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά ήταν προπονητής μόλις μερικές μέρες και επομένως δεν μπορούσε να προετοιμάσει σωστά το παιχνίδι. Στη συνέχεια, όμως, είχε τρεις σερί νίκες (1-0 με Μπλάκπουλ, 0-1 με ΚΠΡ και 2-0 με Στόουκ), φτάνοντας από την 24η στην 21η θέση της δεύτερης τη τάξη κατηγορία στην Αγγλία.

«Οι γνώσεις του περί τακτικής είναι τελείως διαφορετικές. Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στην καριέρα μου. Αυτός και το προπονητικό του επιτελείο είναι απολύτως φανταστικοί από τότε που έφτασε», είπε ο Κάιλ Μπάρτλι, ηγέτης της άμυνας της Γουέστ Μπρομ.

«Είμαστε εξαιρετικά οργανωμένοι τώρα, κάτι που είναι καλό. Έχουμε μια δομή που δεν ισχύει μόνο για τους αμυντικούς, ισχύει για όλη την ομάδα. Μας έχει διδάξει πολλά και ήδη φαίνεται ότι αποδίδουν», πρόσθεσε ο Ντάμελ Φάρλονγκ, έτερος αμυντικός της Γουέστ Μπρομ.

Οι επόμενοι αγώνες της Γουέστ Μπρομ στο πρωτάθλημα έως το τέλος του 2022 είναι με Σάντερλαντ (12/12), Ρόδεραμ (17/12), Κόβεντρι (21/12), Μπρίστολ Σίτι (26/12) και Πρέστον (29/12).

ΑΠΕ-ΜΠΕ