Πέδρο Μαρτίνς: «Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ, γιατί άλλαξαν τα πρόσωπα»

Λίγα χιλιόμετρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του στη Ντόχα στο πορτογαλικό ZeroZero. Και φυσικά, ρωτήθηκε και για τον Ολυμπιακό...

Πέδρο Μαρτίνς: «Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ, γιατί άλλαξαν τα πρόσωπα»

Ερωτηθείς αν ήταν δύσκολο για τον ίδιο να αποχωριστεί τους πρωταθλητές Ελλάδας, απάντησε: «Ποτέ δεν είναι εύκολο, όπως μπορείτε να καταλάβετε. Πρέπει όμως να αναφέρω μια άλλη πτυχή που είναι σημαντική για μένα: την κληρονομιά που άφησα. Δεν μπορώ να τα ξεχάσω αυτά. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχω προπονήσει και έχουν πάει σε μεγαλύτερους συλλόγους και πρωταθλήματα. Ο Ζοσέ Σα [πουλήθηκε στη Γουλβς], ο Ποντένσε [Γουλβς], ο Γκιγέρμε [Al Sadd], ο Τσιμίκας [Λίβερπουλ]. Εκείνη τη χρονιά [2020] φτάσαμε τα 50 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις, χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του Ολυμπιακού. Ο σύλλογος επωφελήθηκε πολύ από αυτό. Και δεν μπορώ να ξεχάσω τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, έναν παίκτη που για τον οποίο ήρθαμε να υπογράψουμε εδώ στο Κατάρ. Εξακολουθώ να χρωστάω ένα δείπνο στον Ρουί Φαρία, ο οποίος τον προπονούσε στην Al Duhail. Είναι ένας επιθετικός που θα μείνει στην ιστορία του Ολυμπιακού ως ο καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών»

Για την απομάκρυσή του, πρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ τον Ιανουάριο του 2022. Η φιλοσοφία, η ταυτότητα, τα πάντα άλλαξαν, γιατί άλλαξαν οι άνθρωποι. Ο Ολυμπιακός που ήξερα άλλαξε πολύ και το αποτέλεσμα, δυστυχώς, ήταν η απομάκρυνσή μου. Είναι όμως μέρος της ζωής ενός προπονητή αυτό. Μου αρέσει να έχω μια σταθερή σχέση με τον σύλλογο. Ανανέωσα το συμβόλαιό μου, πιστεύοντας ότι ήταν το καλύτερο εκείνη την εποχή, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελα. Αλλά δεν μπορώ παρά να είμαι περήφανος. Η πραγματικότητα του συλλόγου φέτος είναι αρκετά διαφορετική».