Διεθνή φιλικά: Με ανατροπή το Αζερμπαϊτζάν στα Σκόπια, μοιρασιά στο Όσλο

Το Αζερμπαϊτζάν κέρδισε με ανατροπή 3-1 τη Βόρεια Μακεδονία σε φιλική αναμέτρηση στα Σκόπια, ενώ Νορβηγία και Φινλανδία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο Όσλο.

Διεθνή φιλικά: Με ανατροπή το Αζερμπαϊτζάν στα Σκόπια, μοιρασιά στο Όσλο

Τη στιγμή που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ, οι ομάδες που δεν μετέχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης συνεχίζουν τις φιλικές τους αναμετρήσεις.

Στα Σκόπια η Βόρεια Μακεδονία υποδέχτηκε το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο πήρε τη νίκη με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ενίς Μπάρντι, ωστόσο στη συνέχεια οι Αζέροι έφεραν «τούμπα» το ματς. Στο 38’ ήρθε η ισοφάριση (1-1) από τον Ελβίν Καφαργκουλιέβ και στο 65’ ήρθε και το 1-2 με τον Μούσα Κουρμπάνλι. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 89’ ο Ραμίλ Σεϊντάεφ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως και οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 52’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Νικόλοφ της Βόρειας Μακεδονίας και στο 75’ την κόκκινη κάρτα είδε και ο Χαγκβέρντι των Αζέρων.

Την ίδια στιγμή, χωρίς νικητή ολοκληρωνόταν το παιχνίδι ανάμεσα στη Νορβηγία και την Φινλανδία στο Όσλο, με τις δύο εθνικές ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 στο 32’ με τον Μπέντζαμιν Κάλμαν και στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’) ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων με τον Αλεξάντερ Σέρλοθ. Ως το φινάλε και οι ομάδες κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, αλλά είδαν τις επιθετικές τους προσπάθειες να περνούν ανεκμετάλλευτες.