Αυξάνονται οι Λίγκες με τους πρωταθλητές - έκπληξη!

Σε Σουηδία και Λετονία έσπασε το... κατεστημένο με τις παραδοσιακές δυνάμεις που κατακτούσαν τα πρωταθλήματα και το ίδιο πάει να συμβεί σε Πολωνία και Κύπρο.

Αυξάνονται οι Λίγκες με τους πρωταθλητές - έκπληξη!

Το ποδόσφαιρο αλλάζει σε όλο τον κόσμο... Και οι εκπλήξεις είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο με ομάδες - φωτοβολίδες που εμφανίζονται και κατακτούν τα πρωταθλήματα, δίχως να γνωρίζουμε με σιγουριά ότι αύριο- μεθαύριο θα υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη για να συνεχίσουν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Αυτή τη στιγμή κάποιες Λίγκες στην Ευρώπη έχουν ολοκληρωθεί. Η Σουηδία για παράδειγμα έχει βγάλει ήδη πρωταθλητή. Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες όπως το Καζακστάν, τη Νορβηγία, τη Λιθουανία, την Λευκορωσία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, τα Φερόε, την Εσθονία και την Ισλανδία. Όλες αυτές έχουν βγάλει ήδη εκπροσώπους στα προκριματικά του καλοκαιριού του 2023.

Εκείνο που παρατηρείται είναι το φαινόμενο με ομάδες που τις γνωρίζουμε πιθανότατα μόνο από το... στοίχημα, να κατακτούν από το πουθενά το πρωτάθλημα.

Στη Σουηδία λοιπόν, η Χάκεν έσπασε το κατεστημένο της Μάλμε και της ΑΪΚ Στοκχόλμης. Ένας σύλλογος που ναι μεν μετράει 82 χρόνια Ιστορίας, αλλά δεν είχε ξαναπάρει πρωτάθλημα στη χώρα του, αλλά είχε μόλις δύο Κύπελλα στην κατοχή της.

Στη Λετονία η άγνωστη Βαλμιέρα έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού και θα βρεθεί στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League της επόμενης περιόδου, αφήνοντας πίσω τη Ρίγα. Ιδρύθηκε το 1996 και μετά από 26 χρόνια ζωής κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Προάγγελος για τη φετινή ξέφρενη πορεία της ήταν η περσινή σεζόν, καθώς είχε τερματίσει μόλις 4 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια RFS.

Οι εκπλήξεις αναμένεται να συνεχιστούν, αφού στην Πολωνία είναι φαβορί η... 101χρονη Ράκοβ Τσεστόκοβα των Στράτου Σβάρνα και Γιάννη Παπανικολάου, ευρισκόμενη αυτή τη στιγμή 9 βαθμούς μπροστά από την Λέγκια Βαρσοβίας.

Τέλος, και στην Κύπρο συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες η Πάφος να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχοντας πάρει ένα προβάδισμα 4 βαθμών από τον Άρη Λεμεσού και με τις παραδοσιακές δυνάμεις ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Απόλλων Λεμεσού, Ανόρθωση και την ανεβασμένη τα τελευταία χρόνια ΑΕΚ Λάρνακας να μην δείχνουν ικανές να την εμποδίσουν. Ακόμα και ο Άρης Λεμεσού που κυνηγάει την Πάφο, είναι μία μίνι έκπληξη από πλευράς «βαρύτητας» ονόματος.

Κι ακόμα είμαστε στα μισά της φετινής σεζόν για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν αποκλείεται να συναντήσουμε κι άλλες... Χάκεν, Βαλμιέρα, Ράκοβ ή Πάφο.