Σουλούκου: «Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό»

Η Λίνα Σουλούκου μίλησε για την εμπειρία της στον Ολυμπιακό και την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σουλούκου: «Είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό»

Η Λίνα Σουλούκου εδώ και λίγους μήνες αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό, αλλά παραμένει στο συμβούλιο της ECA, την Ένωση των συλλόγων της Ευρώπης. Σε δηλώσεις της στο Calciomercato μίλησε για το πέρασμα της από τον Ολυμπιακό και την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά η Λίνα Σουλούκου μίλησε:

Για την εμπειρία της στον Ολυμπιακό: Ήταν μία τρομερή εμπειρία γενικότερα. Είμαι πολύ χαρούμενη που υπήρξα μέρος της οικογένειας του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Μαρινάκης μου εμπιστεύθηκε αυτόν τον σημαντικό ρόλο και δεν θα μπορούσα να είχα πει 'όχι'. Ήταν τότε μία δύσκολη περίοδος για το club (το 2018). Είχαμε ένα σημαντικό διάστημα χωρίς να πάρουμε τίτλο ή τίτλους και η ομάδα δυσκολευόταν από πλευράς απόδοσης.

Ο κ. Μαρινάκης ήθελε να κάνει δομικές αλλαγές και με πήρε σε αυτόν τον ρόλο μαζί με τον νέο τότε τεχνικό, Πέδρο Μαρτίνς και τον Μοντέστο, που είναι τώρα στη Μόντσα. Και φυσικά με τον Καρεμπέ.

Κάναμε πολλές δομικές αλλαγές. Από το πως κάναμε τις μεταγραφές μέχρι το πως λειτουργούσε η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε περήφανοι που πήραμε τρία σερί ελληνικά Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, που εκπροσωπήσαμε τη χώρα στο Champions League και που είχαμε αξιοσημείωτες εμφανίσεις όπως το ότι αφήσαμε εκτός την Άρσεναλ και τη Μίλαν στο Europa.

Καταφέραμε να κάνουμε ορισμένες αλλαγές στην Ακαδημία. Να βελτιώσουμε την ανάπτυξη, εξέλιξη και προώθηση των παικτών στην α' ομάδα και να έχουμε για παράδειγμα ομάδα U23 και ειδικό τμήμα για τους δανεικούς.

Την ίδια στιγμή χωρίς να ρισκάρουμε την απόδοση της ομάδας εξελίξαμε ταλαντούχους παίκτες και δώσαμε παίκτες σε μεγάλες Λίγκες και σε ομάδες όπως σε Λίβερπουλ, Γουλβς κ.α.. Ήταν μία τρομερή εμπειρία και είμαι ευγνώμων στον κ. Μαρινάκη και γενικά την οικογένειά του και την οικογένεια του Ολυμπιακού που μου έδωσε σε μένα, μία γυναίκα - στέλεχος, τέτοιον ρόλο. Έναν τόσο σημαντικό ρόλο σε ένα τόσο μεγάλο club όπως ο Ολυμπιακός και φυσικά σε όλους τους ανθρώπους εκεί αλλά και τον κόσμο της ομάδας που πάντα μας στηρίζει.

Για τον ρόλο της στην ECA: Είναι μία φανταστική και μοναδική εμπειρία. Από το 2019 μπήκε στο συμβούλιο ως η πρώτη γυναίκα εκπρόσωπος και είχα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να βρεθώ στο ίδιο τραπέζι με πραγματικά πολύ σημαντικά άτομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για το μέλλον της και το εάν θα εργαστεί σε ιταλική ομάδα: Η Ιταλία είναι μία μεγάλη χώρα. Μία σπουδαία χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο και πραγματικά το ποδόσφαιρο σημαίνει πολλά στους Ιταλούς οπαδούς που στηρίζουν με πάθος τις ομάδες τους.

Είναι μία άκρως ελκυστική και γενικά πολύ καλή αγορά με μεγάλη προοπτική και διαρκής ανάπτυξη. Είναι καλό ότι είναι μία χώρα με τόσες επενδύσεις από το εξωτερικό και τέτοια διαφορετικότητα. Αυτή η διαφορετικότητα που φέρνει το ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες από άλλες χώρες φέρνει παράλληλα και νέες ποδοσφαιρικές ιδέες. Ιδέες μαζί με νέες αξίες και που συνδυάζονται με την ιστορία των Ιταλών που βρίσκονται σε αυτόν τον τομέα. Αυτές οι δυνάμεις οδηγούν σε ένα μεγάλο success story. Μία μεγάλη επιτυχία.