Απόσυρση από την προπονητική για Σκολάρι...

Ο Φελίπε Σκολάρι ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας κορωνίδα της οποίας ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 με την Βραζιλία στα γήπεδα της Άπω Ανατολής

Απόσυρση από την προπονητική για Σκολάρι...

Σε ηλικία 74 ετών ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι έριξε τους τίτλους τέλους σε μία παραμυθένια καριέρα ως προπονητής, η οποία περιλαμβάνε δεκάδες τρόπαια εκ των οποίων ξεχωρίζει ασφαλώς εκείνο του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Ο «Φελιπάο» πριν από τη φετινή αυλαία του Brasileirão και τον αγώνα της Ατλέτικο Παραναένσε με την Μποταφόγκο ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στους πάγκους:

«Πρέπει να σταματήσω από προπονητής. Έχω μιλήσει στον πρόεδρο κι έχω υποδείξει ήδη το νέο προπονητής της ομάδας, τον Πάουλο Τούρα κι εγώ να είμαι τεχνικός διευθυντής», δήλωσε ο 74χρονος τεχνικός της Ατλέτικο, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Copa Libertadores.

Ο Φελιπάο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχει βγάλει το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, με 27 τίτλους σε τέσσερις δεκαετίες, αρχίζοντας από την Αλαγκοάνο το 1982.

Σε αυτήν την πλούσια καριέρα έχει πανηγυρίσει δύο Copa Libertadores (το 1995 με την Γκρέμιο και το 1999 με την Παλμέιρας) και δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας (το 1996 με την Γκρέμιο και το 2018 με την Παλμέιρας), ενώ έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και στο Ουζμπεκιστάν με την Μπουνιοντκόρ το 2009 και στην Κίνα με την Γκουάνγκζου Έβεργκραντ (από το 2015 μέχρι το 2017).

Η μεγαλύτερη επιτυχία του όμως ήρθε σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όταν οδήγησε τη Βραζιλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, του τελευταίου της μέχρι σήμερα.

Δύο χρόνια αργότερα, ήταν ο προπονητής που έφτασε με την Πορτογαλία μέχρι τον τελικό του Euro 2004, αλλά έχασε από την Ελλάδα στον αλησμόνητο τελικό του Ντα Λουζ, ενώ επιστρέφοντας στην εθνική της πατρίδας του ήταν στον πάγκο της στο ταπεινωτικό 7-1 από την Γερμανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014).

Αποτέλεσμα που τον οδήγησε στην παραίτηση.

Στις αποτυχίες του η βραχύβια παραμονή του στον πάγκο της Τσέλσι την σεζόν 2008-09.