Ράσφορντ: Ο “μικρός” των “μεγάλων” γκολ!

Ο 21χρονος Άγγλος στράϊκερ, που σκόραρε δις στην νίκη (2-1) στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ επί της Λίβερπουλ, έχει πετύχει τα μισά του γκολ κόντρα στις 6 πρώτες της βαθμολογίας, αλλά βασικός δεν είναι…

Ράσφορντ: Ο “μικρός” των “μεγάλων” γκολ!

Από το Σάββατο το απόγευμα η επικαιρότητα της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κινείται στον αστερισμό του Μάρκους Ράσφορντ. Όχι, μόνο, γιατί ο 21χρονος φέρελπις επιθετικός σκοράροντας, δις, κόντρα στην Λίβερπουλ, εδραίωσε τους «κόκκινους διαβόλους» στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, σ’ ένα πρωτάθλημα που οι υπόλοιπες «μεγάλες δυνάμεις» διαγκωνίζονται ποια θα τερματίσει μετά την εν αναμονή πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, της οποίας τον ρυθμό καμιά δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει. Ούτε γιατί χάρη (και) στα γκολ του όπως όλα δείχνουν για πρώτη φορά από την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την τεχνική ηγεσία της (2013) θα τερματίσοτν στην πρώτη τριάδα.

Εκείνο που προξενεί φρενίτιδα στην περίπτωση του είναι ο ποδοσφαιρικός του...έρωτας για τα «μεγάλα» ματς!

Μάνι – μάνι έγινε ο νεότερος που σκοράρει 2 γκολ στην “μητέρα των μαχών” Αγγλικού ποδοσφαίρου. Να’ ταν μόνο αυτό…

Το αστεράκι που ψάχνει την θέση του στο παγκόσμιο, ποδοσφαιρικό, στερέωμα με τα δύο Σαββατιάτικα γκολ έφτασε τα 15 στο πρωτάθλημα σε 70 παρουσίες με την πρώτη ομάδα των “κόκκινων διαβόλων”.

Το 45% εξ αυτών, ήτοι τα επτά, έχουν σημειωθεί με αντιπάλους που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Η αποτελεσματικότητα του μάλιστα κόντρα στους “ισχυρούς” της Πρέμιερ Λιγκ αυξάνεται αναλογικά με τον βαθμό δυσκολίας των αντιπάλων.

Για την ακρίβεια είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις ομάδες που τερματίζουν στις παρακάτω θέσεις.

Έτσι κόντρα στους επονομαζόμενους “Βig Six” που απαρτίζουν, συνήθως, οι Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι κι Άρσεναλ (σ. η παράθεση βάσει της σημερινής βαθμολογίας), μαζί με τη δική του ομάδα, ο Ράσφορντ βρίσκει στόχο στις 29% των προσπαθειών που επιχειρεί, ενώ κόντρα στις ομάδες από την 7η έως την 20η θέση το ποσοστό του κατρακυλά στο, μόλις, 10%!
Ξεκάθαρα δηλαδή αυτό που λέμε “παίκτης μεγάλων αγώνων”. Παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Ράσφορντ, που το περασμένο Σάββατο “χόρεψε” τον Αλεξάντερ -Άρνολντ στο πρώτο γκολ πριν σκοράρει μ’ απίθανο φαλτσαριστό σουτ και πέτυχε με ψύχραιμο πλασέ το 2ο (νικώντας τον δεξιό μπακ της Λίβερπουλ ξανά…) και φορά από 7 χρονών την φανέλα των “Μανκούνιανς” διαθέτει τρομερή συνέπεια στις ημέρες - ορόσημα της καριέρας του.

Δύο γκολ στο ντεμπούτο του (26/02/2016), κόντρα στην Μίντιλαντ για το Εuropa League, όταν είχε τραυματιστεί στο ζέσταμα ο Μαρσιάλ.

Εκείνο το βράδυ έγινε ο νεότερος σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, σ΄ευρωπαϊκό κύπελλο, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Τζορτζ Μπεστ.

Τρεις μέρες αργότερα, πέτυχε άλλα δύο κόντρα στην Άρσεναλ στην παρθενική του εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Επίσης σκόραρε τόσο στο πρώτο του ντέρμπι του Μάντσεστερ (20/03/16), όσο και στα πρώτα του ματς σε Λιγκ Καπ και Τσάμπιονς Λιγκ (κόντρα στην Βασιλεία, στις 12/09/17).

Παρόλα αυτά η Σαββατιάτικη του παρουσία στο αρχικό σχήμα κόντρα στην Λίβερπουλ αποτέλεσε έκπληξη αφού ήταν η πρώτη στην 11αδα από τις 26 Δεκέμβρη! Άλλωστε από τα 27, φετινά, ματς πρωταθλήματος μόνο στα 14 ήταν βασικός.

Το…ξεκατίνιασμα Μουρίνιο – Ντε Μπουρ!

Μετά τα παρθενικά γκολ του στο 2018, άλλωστε, ξεκίνησε δημόσιο…ξεκατίνιασμα Μουρίνιο και Φρανκ Ντε Μπουρ για την χρησιμοποίηση του.


Ο Ολλανδός δήλωσε: “Είναι κρίμα που ο Μουρίνιο είναι προπονητής του , διότι ως Άγγλος παίκτης πρέπει να του δώσεις χρόνο, ακόμη κι αν κάνει λάθη. Αλλά ο Μουρίνιο δεν δουλεύει έτσι. Θέλει αποτελέσματα. Αν δεν κάνει ένα, δύο καλά παιχνίδια, τον αφήνει εκτός".

Ο Πορτογάλος -που μετά το τέλος του αγώνα είχε παραδεχθεί “Ο Ράσφορντ ήταν κομβικός. Εκμεταλλεύθηκε την πρώτη ευκαιρία που είχε. Κάτι που δεν είχε συμβεί τους προηγούμενους μήνες. Τον εμπιστευθήκαμε, βελτιώνεται στις προπονήσεις, κάτι που ΜΜΕ και φίλαθλοι δεν βλέπουν” – δεν άφησε αναπάντητη την δήλωση του πρώην μάνατζερ της Κρίσταλ Πάλας: "Ο χειρότερος προπονητής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, με επτά αγώνες, επτά ήττες, μηδέν γκολ, δήλωσε αυτό. Αν τον προπονούσε εκείνος, θα μάθαινε να χάνει. Προσπαθώ να του δώσω το καλύτερο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Ακαδημίας, στον Λουίς Φαν Χάαλ που τον ανέδειξε, αλλά με εμένα στον πάγκο είναι στους 5 με τα περισσότερα ματς παίκτες της ομάδας” κατέληξε.

Ανεξαρτήτως όλων αυτών ο Ράσφορντ πρέπει να νιώθει χαρούμενος που στο γήπεδο ήταν ο Άγγλος εκλέκτορας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αφού το Μουντιάλ πλησιάζει…