Λίβερπουλ: Αποχωρεί ο διευθυντής της, Μάικ Γκόρντον

Ο διευθυντής της Λίβερπουλ, Μάικ Γκόρντον, αποχωρεί από την τρέχουσα θέση του στο Άνφιλντ.

Λίβερπουλ: Αποχωρεί ο διευθυντής της, Μάικ Γκόρντον

Η κίνηση αυτή περιγράφεται ως μια φυσική εξέλιξη που θα δει τον διευθύνοντα σύμβουλο Μπίλι Χόγκαν να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη.

Πηγές με γνώση της κατάστασης αναφέρουν ότι ο Μάικ Γκόρντον θα επικεντρωθεί τώρα σε μια πιθανή πώληση της Λίβερπουλ από τους ιδιοκτήτες της, Fenway Sports Group (FSG).

Ο Γκόρντον υπηρετεί ως πρόεδρος της FSG και ήταν ο τρίτος υψηλότερος μετόχος μέχρι την επένδυση της RedBird Capital Partners το 2021.

Ο Γκόρντον έπαιξε κεντρικό ρόλο στην Λίβερπουλ - διαχειριζόμενος τις καθημερινές υποθέσεις - και έχει ισχυρή σχέση με τον προπονητή των κυπελλούχων Αγγλίας, Γιούργκεν Κλοπ.

Σε μια συνέντευξη του 2020, ο Κλοπ περιέγραψε τον Γκόρντον ως «τον εγκέφαλο πίσω από όλα τα πράγματα στην Λίβερπουλ», προσθέτοντας: «Μπορούμε να έχουμε ιδέες, μπορούμε να έχουμε σχέδια, αλλά στο τέλος αποφασίζει αν μπορούμε να το κάνουμε ή όχι».

Ο Χόγκαν ανέλαβε την θέση του στην Λίβερπουλ ως διευθύνων σύμβουλος το 2020, έχοντας προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου από το 2012 και έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εν τω μεταξύ, ο Γκόρντον έκανε επεμβάσεις από την Βοστώνη στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο κλαμπ.