Γκουαρντιόλα: «Λαμπρό το μέλλον του Ρίκο Λιούις»

Ο Ρίκο Λιούις είναι το νέο μεγάλο ταλέντο της Μάντσεστερ Σίτι.

Γκουαρντιόλα: «Λαμπρό το μέλλον του Ρίκο Λιούις»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε ξανά την ευκαιρία στον 17χρονο Αγγλο δεξιό μπακ, ο οποίος αγωνίστηκε στη νίκη με 2-0 επί της Τσέλσι για το League Cup, λίγες ημέρες μετά το ντεμπούτο του στο Champions League.

Ο Λιούις έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League στις 13 Αυγούστου με Μπόρνμουθ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 82', και στο ματς κόντρα στην Τσέλσι ήταν ξανά βασικός, κερδίζοντας τα εύσημα του Γκουαρντιόλα για την απόδοση του: «Ήταν τέλειος. Ένα 17χρονο παιδί έχει τόσο μεγάλο ταλέντο και σίγουρα είναι λαμπρό το μέλλον του», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

Ο Λιούις σε ηλικία 17 ετών και 346 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης σε αγώνα Champions League που σκοράρει στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στο ματς κόντρα στη Σεβίλη, σπάζοντας το ρεκόρ του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος το 2005 είχε σκοράρει για την Λιόν απέναντι στην Ρόζενμποργκ, όντας τότε 17 ετών και 352 ημερών.

Ο Γκουαρντιόλα πιστεύει πολύ στον Λιούις και μάλιστα έχει εισηγηθεί στη διοίκηση την επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ