Κέλεχερ: Χάρισε πρόκριση στη Λίβερπουλ κάνοντας ρεκόρ (vid)

Μόλις στην 19η συμμετοχή του, με την φανέλα της Λίβερπουλ, ο Κουίβιν Κέλεχερ κατάφερε να γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας που κερδίζει για τέταρτη φορά στην διαδικασία πέναλτι.

Κέλεχερ: Χάρισε πρόκριση στη Λίβερπουλ κάνοντας ρεκόρ (vid)

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με την Ντέρμπι, για το Carabao Cup, ανέδειξε τις ομάδες ισόπαλες με 0-0 και ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Ιρλανδός έγραψε ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος τερματοφύλακας των Κόκκινων με τις τρεις επεμβάσεις που έκανε στη διαδικασία των πέναλτι, βοήθησε την ομάδα του να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φαση της διοργάνωσης και έγινε ο πρώτος "πορτιέρο" στην ιστορία της ομάδας που καταφέρνει να επικρατήσει στην διαδικασία των πέναλτι, τέσσερεις φορές.

Οι δηλώσεις του Γιούρκεν Κλόπ για τον Ιρλανδό:

«Ουάου! Ας μιλήσουμε μόνο για απόψε, δεν μπορώ να θυμηθώ τα άλλα πέναλτι, αλλά φυσικά ήταν επίσης καλά. Απόψε ήταν τρία πολύ καλά πέναλτι, όλα πάνε στη γωνία, οπότε δεν είναι κακό και δεν χάνουν τη μπάλα οι αντίπαλοι ή γλιστρούν λίγο πριν σουτάρουν. Όχι, ήταν πολύ καλά πέναλτι και τους έσωσε ούτως ή άλλως, οπότε αυτό είναι τεράστιο.

Είναι εξαιρετικός, είναι απολύτως εξαιρετικός. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, είναι προσγειωμένος και χαμογελάει σπάνια. Όταν όμως το κάνει, σημαίνει πολλά για εκείνον.»

Οι άλλες 3 διαδικασίες πέναλτι που κέρδισε ο Κέλεχερ

  • Λίβερπουλ - Άρσεναλ - 30/10/2019 Carabao Cup
  • Λίβερπουλ - Λέστερ - 22/12/2021 Carabao Cup
  • Λίβερπουλ - Τσέλσι - 27/2/2022 Carabao Cup