Tσάβι για το τέλος του Πικέ: «Αναζητώ το καλό του συλλόγου, μερικές φορές είναι δυσάρεστο»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι μίλησε για το φινάλε της καριέρας του Ζεράρ Πικέ στους «μπλαουγκράνα».

Tσάβι για το τέλος του Πικέ: «Αναζητώ το καλό του συλλόγου, μερικές φορές είναι δυσάρεστο»

Ο Ζεράρ Πικέ γνωστοποίησε ότι για τελευταία φορά θα παίξει στο Καμπ Νου το Σάββατο (5/11, 22.00) στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Αλμερία.

Στη συνέντευξη Τύπου του Τσάβι που έγινε την Παρασκευή (4/11), το συγκεκριμένο θέμα ήταν λογικό να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, με τον κόουτς των «μπλαουγκράνα» να παίρνει φυσικά θέση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι:

«Κάποια γεγονότα με έκαναν να αποφασίσω να τον αφήσω. Είχε συμβόλαιο και η απόφαση να το αφήσει είναι μια κίνηση που δείχνει το μεγαλείο του. Είναι ένας θρύλος του συλλόγου και του αξίζει αναγνωρίζεται έτσι».

«Είχαμε μια συζήτηση το καλοκαίρι και του είπα τις προθέσεις μου. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες μέρες της προπονητικής μου καριέρας. Ήταν συμπαίκτης μου. Έχει συμβεί σε όλους μας, όταν έρχεται ένας χρόνος που δεν νιώθεις τόσο χρήσιμος, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς».

«Σίγουρα είχα σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην απόφασή του, αλλά για το καλό του συλλόγου. Αναζητώ το καλό του συλλόγου, αλλά πρέπει να πάρω αποφάσεις, δεν είναι εύκολο, μερικές φορές είναι δυσάρεστο. Πρέπει να κάνω το καλύτερο για τον σύλλογο. Μερικές φορές αυτή η δουλειά είναι δυσάρεστη, παίρνοντας ορισμένες αποφάσεις με συμπαίκτες όπως ο Πικέ ή ο Άλβες. Αλλά δεν πρόκειται να αποκαλύψω τη συνομιλία που είχαμε. Ήταν ιδιωτική».

«Είναι λυπηρό να βλέπεις παίκτες, συναδέλφους ή φίλους να αποχαιρετούν, αλλά έτσι είναι η ζωή, συμβαίνει σε όλους μας. Δεν ξέρω αν ήμουν δίκαιος ή όχι, αλλά ήμουν ειλικρινής. Αυτές είναι οι συνθήκες και πολλές φορές δεν επιλέγουμε το τέλος. Έτσι έγιναν τα πράγματα και αυτό αποφάσισε».