Κίνδυνος αποβολής ακόμα και τριών ετών για τη Μπενφίκα

Γιατί η αντίπαλος της ΑΕΚ είναι αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές ποινές

Κίνδυνος αποβολής ακόμα και τριών ετών για τη Μπενφίκα

Με αποβολή τριών ετών από όλες τις διοργανώσεις κινδυνεύει η Μπενφίκα λόγω της υπόθεσης «e-toupeira». Ο Εισαγγελέας κατηγόρησε τους νομικούς αξιωματούχους, Ζοσέ Ντα Σίλβα και Ζούλιο Λορέιρο και τον νομικό σύμβουλο της ομάδας, Πάουλο Γκονσάλβες, για εγκλήματα δωροδοκίας, παραβίασης του δικαστικού απορρήτου, πλαστογράφησης μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πληροφορίες που προσέφεραν αθέμιτο πλεονέκτημα.

Η προβλεπόμενη ποινή αν καταδικαστεί η Μπενφίκα είναι αποκλεισμός από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις από έξι μήνες ως τρία χρόνια , καθώς και στέρηση του δικαιώματος σε επιδοτήσεις, επιδοτήσεις ή κίνητρα που χορηγούνται από το κράτος, τις αυτόνομες περιφέρειες, τις τοπικές αρχές και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου για περίοδο ενός έως πέντε ετών.

Οι πληροφορίες που μάθαινε ο νομικός σύμβουλος της Μπενφίκα, Πάουλο Γκονσάλβες, αφορούσαν υποθέσεις και αποφάσεις αντιπάλων της ομάδας της Λισαβόνας τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 με αντάλλαγμα για τους δικαστικούς αξιωματούχους της Ομοσπονδίας φανέλες, μπλούζες ή εισιτήρια

Η Μπενφίκα χαρακτήρισε «παράλογη» και «αδικαιολόγητη» την κατηγορία.