Πικέ: «Αυτό το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι»

Ο Ζεράρ Πικέ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα και το προσεχές Σάββατο (5/11) θα δώσει το τελευταίο του παιχνίδι στο «Καμπ Νόου» με τα «μπλαουγκράνα».

Πικέ: «Αυτό το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι»

Στο τέλος της φτάνει η συνεργασία του Ζεράρ Πικέ με την Μπαρτσελόνα.

Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός έχει συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα» ως το 2024, ωστόσο σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από φέτος από τον σύλλογο της Βαρκελώνης.

Μάλιστα, όπως σημείωσε το παιχνίδι με αντίπαλο την Αλμερία το προσεχές Σάββατο (5/11) για την 13η αγωνιστική της La Liga θα είναι και το τελευταίο του στο «Καμπ Νόου» ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

«Αυτό το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο Καμπ Νόου – Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ, όπως ξεκαθάρισε, δεν θα αγωνιστεί σε άλλη ομάδα, αλλά θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση: «Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να κλείσω αυτόν τον κύκλο. Πάντα έλεγα ότι μετά την Μπάρτσα δεν θα υπάρχει άλλη ομάδα και έτσι θα γίνει».

Επιπρόσθετα, σημείωσε: «Είμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο.

Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα. Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου».