Λίνεκερ: «Η Λέστερ χτύπησε φλέβα χρυσού με τον Φάες»

Στο πρόσωπο του Βέλγου Βόουτ Φάες το καλοκαίρι η Λέστερ βρήκε τον αντικαταστάτη του Γουέσλι Φοφανά, που παραχωρήθηκε αντί ποσού-ρεκόρ στην Τσέλσι.

Λίνεκερ: «Η Λέστερ χτύπησε φλέβα χρυσού με τον Φάες»

Οι «αλεπούδες» συμφώνησαν με τη γαλλική Ρεμς για την απόκτηση του 24χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο αντί μόλις 15 εκατ. λιρών. Οι εμφανίσεις του από τότε είναι εντυπωσιακές, αναγκάζοντας τον θρύλο του αγγλικού ποδοσφαίρου να μιλήσει για φλέβα χρυσού.

«Ναι πιστεύω πως η Λέστερ χτύπησε φλέβα χρυσού με τον Φάες. Κανείς δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά μαζί του και αποδεικνύεται ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα», δήλωσε σχετικά ο παλαίμαχος στράικερ.

Ο Φάες ξεκίνησε την καριέρα του από την Αντερλεχτ, χωρίς όμως να αγωνιστεί ποτέ στην πρώτη ομάδα. Αφού έπαιξε ως δανεικός στην Ολλανδία, με τη φανέλα της Χέρενφεν και της Εξέλσιορ, μεταγράφηκε στην Οστάνδη και από εκεί το 2020 μετακόμισε στη Γαλλία και τη Ρεμς, με την οποία κατέγραψε συνολικά 77 εμφανίσεις και 5 γκολ. Τον περασμένο Ιούνιο έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ανδρών του Βελγίου, αγωνιζόμενος για λίγα λεπτά στο ματς του Nations League με την Πολωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ