Ετό: Ο Γκουαρδιόλα με έστελνε μαντατοφόρο στον Τουρέ (vid)

Ο Σάμουελ Ετό μίλησε πριν από τέσσερα χρόνια σε γαλλική εκπομπή με τα χειρότερα λόγια για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Τι είπε για τον Γιάγια Τουρέ.

Ετό: Ο Γκουαρδιόλα με έστελνε μαντατοφόρο στον Τουρέ (vid)

Ο Σαμουέλ Ετό εξαπέλυσε πυρά κατά του πρώην προπονητή του Πεπ Γκουαρντίολα για την συμπεριφορά που είχε απέναντι του την εποχή που συνυπήρξαν στην Μπαρτσελόνα ως παίκτες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο Καταλανός ήθελε να «χαλάσει» τα αποδυτήρια της ομάδας και να διώξει τον Καμερουνέζο επιθετικό ο οποίος είχε προκαλέσει πολλά επεισόδια εκείνη την χρονιά.

Σε ένα σημείο της συνέντευξης ο Καμερουνέζος επιθετικός αποκάλυψε ότι Γκουαρδιόλα δεν συμπαθούσε τον Τουρέ και τον έστελνε μαντατοφόρο του όταν ήθελε να του πει κάτι.

Συγκεκριμένα είπε: «Αρχίσαμε τη σεζόν, μίλησα στον Πεπ δύο φορές. Δύο φορές. Μια φορά, με ήθελε για να πάω να μιλήσω στον Γιαγιά Τουρέ, που δεν ήθελε να ακούσει τίποτα από αυτόν. Την άλλη φορά ήθελε να δώσει συμβουλές για το πώς κινούνται οι επιθετικοί...»

Ο Γκουαρδιόλα συνάντησε ξανά τον Τουρέ όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι το 2006 και η σχέση τους οδηγήθηκε στα άκρα.

Ο Γιάγια έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Καταλανό τεχνικό ότι είχε ρατσιστικά κίνητρα. Σε συνέντευξή του στο France Football δήλωσε: «Έμοιαζε να με ζηλεύει, με έβλεπε ως αντίπαλο, καθώς έπαιρνα τα “φώτα” από πάνω του. Ήταν σκληρός μαζί μου. Πστεύετε θα ήταν το ίδιο με τον Ινιέστα; Έφτασα στο σημείο να αναρωτηθώ, εάν ήταν για το χρώμα το δέρματός μου» είπε ο Τουρέ.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι ο πρώτος. Και άλλοι παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν την ίδια ερώτηση. Ισως, οι Αφρικανοί να μην έχουν την ίδια μεταχείριση από όλους τους ανθρώπους. Όταν βλέπεις ότι ο Πεπ έχει συχνά προβλήματα με Αφρικανούς -όπου κι αν ήταν – αναρωτιέσαι. Είναι πολύ έξυπνος για να πιαστεί. Δεν θα το παραδεχθεί ποτέ. Αλλά τη μέρα που θα βάλει πέντε Αφρικανούς στην ενδεκάδα, υπόσχομαι να του στείλω μια τούρτα».