Σύλληψη Αλι Νταεϊ για την υποστήριξη των διαδηλώσεων στη μνήμη της Μαχσά Αμινί

Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν τον Αλί Νταεΐ σε ξενοδοχείο της πόλης Σακέζ του Ιράν, ενώ την ίδια ώρα γινόταν μεγάλη διαδήλωση για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Σύλληψη Αλι Νταεϊ για την υποστήριξη των διαδηλώσεων στη μνήμη της Μαχσά Αμινί

Στα χέρια των αρχών του Ιράν είναι ο Αλί Νταεϊ.

Λίγες ημέρες μετά την κατάσχεση του διαβατηρίου του, ο θρυλικός, παλαίμαχος, επιθετικός της Ασιατικής χώρας συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη (25/10) από τις αρχές της χώρας λόγω της υποστήριξής του στους διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν οι Times σε δημοσίευμά τους.

Ο θρυλικός σκόρερ, ο οποίος μάλιστα μέχρι πρότινος ήταν κάτοχος του θρυλικού ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων (μέχρι να τον προσπεράσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο) βρισκόταν στην πόλη Σακέζ, γενέτειρα της αδικοχαμένης Μαχσά Αμινί και συνελήφθη σε ένα ξενοδοχείο της πόλης.

Εκείνη την ημέρα έγινε μια τεράστια διαδήλωση, καθώς συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από τον θάνατο της 22χρονης.

Ο θάνατος της 22χρονος Μαχσά Αμινί, από χτυπήματα ανθρώπων της ασφαλείας, λόγω «ανάρμοστης ενδυμασίας», έχει πυροδοτήσει πληθώρα αντιδράσεων στη χώρα με τους ποδοσφαιριστές να μη μένουν αμέτοχοι .

Η κατάσχεση του ιρανικού διαβατηρίου του Αλί Νταεΐ έγινε λόγω ενός σχολίου υποστήριξης στον λογαριασμό του στο Instagram, όπως δήλωσε ο αδερφός του