Έμερι: «Η Βιγιαρεάλ ήταν ένα σπίτι για εμένα…»

Ο Ουνάι Έμερι αποχαιρέτησε τη Βιγιαρεάλ πριν επιστρέψει στην Αγγλία και την Premier League για να καθίσει στον πάγκο της Άστον Βίλα.

Έμερι: «Η Βιγιαρεάλ ήταν ένα σπίτι για εμένα…»

«Αντίο» στη Βιγιαρεάλ είπε ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Άστον Βίλα. Ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ κατέβαλε το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ που όριζε η ρήτρα αποδέσμευσης του Ισπανού τεχνικού πριν ανακοινώσει και επίσημα την πρόσληψή του, ενώ ο τελευταίος αποχαιρέτησε σήμερα το «κίτρινο υποβρύχιο».

«Πρέπει να προσπαθείς να αφήνεις τα αισθήματα κατά μέρους. Να είσαι ψυχρός και να υπολογίζεις τα πάντα. Να τιμάς τα συμβόλαια που υπογράφεις. Έχω την απαιτούμενη ωριμότητα και εμπειρία για να λαμβάνω αποφάσεις με σεβασμό και απόλυτο τρόπο.

Εδώ έδωσα τον εαυτό μου. Ο σύλλογος μού προσέφερε τις συνθήκες για να βγάλω την καλύτερη εκδοχή μου. Η Βιγιαρεάλ ήταν ένα σπίτι για εμένα. Θα έχει διάρκεια ως ομάδα χάρη στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται. Θα έρθει ένας άλλος προπονητής και οι ποδοσφαιριστές θα αποδώσουν, γιατί είναι επαγγελματίες», είπε σχετικά σε δηλώσεις του.

Ο Έμερι θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του στην Άστον Βίλα την 1η Νοεμβρίου, ενώ σημειώνεται ότι επιστρέφει στην Premier League μετά την θητεία του στην Άρσεναλ (2018-2019).